Početna  /  Solidarnost: Pomoć za Ljubinje stigla iz Prijedora i Bijeljine
Hercegovina ljubinje

Solidarnost: Pomoć za Ljubinje stigla iz Prijedora i Bijeljine

LJUBINJE – Nakon što je požar prethodnih dana pustošio sve pred sobom u Ljubinju, za ovu nerazvijenu hercegovačku opštinu stigla je pomoć iz Prijedora i Bijeljine. 

Foto: N1

Vatrogasci su se sa vatrenom stihijom u Ljubinju borili sa oskudnom opremom, a Grad Prijedor donirao je ovoj opštini vatrogasno vozilo “ladu-nivu”, u vrijednosti 15.000 KM, kao i 10.000 KM koje će danas biti na računu, rekao je Srni načelnik opštine Ljubinje Darko Krunić.

Krunić je istakao da je grad Prijedor obećao da će u narednom periodu donirati Ljubinju još jedno vatrogasno vozilo i pružiti drugu prioritetnu pomoć opštini. On je napomenuo da su posljednjih dana ovoj opštini, čije stanovništvo ionako teško živi, požari nanijeli veliku štetu.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ponudio je Ljubinju pomoć u ljudstvu i vatrogasnoj tehnici za obuzdavanje vatrene stihije koja je pogodila ovu hercegovačku opštinu, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljine.

Nakon telefonskog razgovora sa načelnikom opštine Ljubinje Darkom Krunićem, gradonačelnik je donio odluku o uplati 5.000 KM interventne pomoći iz Bijeljine za Ljubinje.

“Građani Bijeljine sa nevjericom prate stanje u Ljubinju u kojem vatra ozbiljno ugrožava prigradska naselja i kuće”, rekao je Mićić.

On je poručio da Bijeljina, kao grad koji se prethodnih godina suočavao sa nezabilježenim elementarnim nepogodama, zna koliko je dragocjena pomoć u takvim situacijama i stoji na raspolaganju za pomoć narodu Ljubinja.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap