Početna  /  SNSD u štabu dijeli testove na koronu a na UKC-u ih nemaju?! (VIDEO)
Izdvajamo Republika Srpska

SNSD u štabu dijeli testove na koronu a na UKC-u ih nemaju?! (VIDEO)

Foto: Screenshot
Draško Stanivuković, kandidat za gradonačelnika Banjaluke na lokalnim izborima koji će se održati 15.11. tekuće godine, podijelio je na svom profilu video zapis kojim se potvrđuje da se u banjalučkom štabu SNSD-a dijele testovi na koronu osobama starijim od 65 godina, dok Univerzitetsko klinički centar Banjaluka ima problema sa brojem istih, tačnije, u toj zdravstvenoj ustanovi mogu se testirati samo oni koji su vitalno ugroženi.

Na objavljenom snimku vidi se nepoznati muškarac koji dolazi u štab SNSD-a u Banjaluci sa namjerom da se informiše o podjeli testova na koronu. Ženska osoba, a zatim i muška mu saoštavaju da se testovi dijele samo osobama starijim od 65 godina. Na konstataciju da su ”jači od UKC-a”, muškarac iz štaba kaže da je ”UKC preopterećen”. Na snimku se vidi i dolazak istog muškarca u UKC kako bi se raspitao o testiranju, a dobio je odgovor da se trenutno testiraju samo oni koji su vitalno ugroženi, a da ako hoće da plati 150 KM, može pdmah biti testiran.

Draško Stanuvuković, koji je i objavio ovaj snimak, na svom Fejsbuk profilu pozvao je da se ova inicijativa zaustavi.

”Pozivam gospodina Igora da zaustavi ovako jednu monstruoznu, u najmanju ruku skandaloznu inicijativu i da brigu o zdravlju prepusti zdravstvenim insitucijama i radnicima, našim doktorima koji sve ove mjesece ulažu nadljudske napore.” – naveo je Stanivuković u svojoj objavi.

”Vaše je samo da dođete, a brigu o vašem zdravlju prepustite nama!” – stoji u dopisu izbornog štaba SNSD Banjaluka, tačnije rejonskom odboru Borik 1 ove stranke.

Ono što je takođe zanimljivo u video zapisu je to da muškarac iz štaba kže da se baka dotičnog muškarca može testirati, a prije toga ostaviti podatke u štabu. On mu takođe navodi da po dolasku u privatnu laboratoriju na testiranje nije potrebna zdravstvena knjižica, samo lična karta. Obraćajući se ženskoj osobi, muškarac iz štaba govori da se gostu da ”paket” da nije džaba došao, iako ostaje nepoznato o kakvom se paketu daje.

Igor Svrdlin

 

4 Shares
4 Shares
Copy link