Početna  /  Slobodan iz Gacka čuvao krave, pa zamalo ubijen iz pištolja
gacko Hercegovina

Slobodan iz Gacka čuvao krave, pa zamalo ubijen iz pištolja

GACKO – Kada je rano jutros pošao da izvede krave na ispašu, Slobodan Golubović iz varošice Avtovac nadomak Gacka nije ni slutio da bi ga to moglo koštati života.

Slobodan Golubović (Foto: Moja Hercegovina)
Slobodan Golubović (Foto: Moja Hercegovina)

Dok je krave prevodio preko puta iz pravca Bileće naišlo je vozilo marke Golf 1. Iznerviran što mu se stoka našla na putu, vozač inicijala V. B. iz Bileće je potegao pištolj na iznenađenog Slobodana, koji je odmah slučaj prijavio policiji

V. B. je lišen slobode, a službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju djela.

Još uvijek potresen, Slobodan priča da nisu rijetki verbalni sukobi između nestrpljivih vozača i stočara na tom dijelu magistralnog puta Gacko-Bileća.

“Nekih 50-tak ili vise domaćinstava svoju stoku proteruje tuda ujutro i uveče. Često nailazimo na psovke, podsmjehe, dobacivanja, sirene, turiranja, ali ovo nismo očekivali. Čovjek je prvo zaustavio auto, a onda udario moju kravu jednom, pa kad sam počeo da vičem i drugi put, valjda u želji da je stjera sa kolovoza. U ljutnji sam podigao štap i udario po autu. U tom momentu je izašao čovjek, goloruk, ne mogu da se sjetim da li je nešto govorio. Potom se okrenuo, vratio ka autu i uzeo pištolj. Pretpostavljam da mu je bio na dohvat ruke, vjerovatno na suvozačevom sjedištu. Vidio sam da mi prilazi, a ja sam stajao mirno, kao na strijeljanju. Prislonio mi je pištolj na desnu sljepoočnicu dok me je drugom rukom uhvatio za mišicu”, priča nam uznemireni Slobodan.

Kaže da se ne sjeća da li je u tom trenutku čovjek koji mu je prijetio pištoljem nešto govorio ili ne, jer je kaže, doživio potpunu blokadu.

“Trajalo je to 15-tak sekundi, zatim je spustio pištolj i vratio se u automobil. Ja greškom govorim da ću zvati policiju, a on nehajno dobacuje – “zovi slobodno”. Policija ga je zaustavila pred stanicom u Gacku, ali pištolj nisu pronašli. Pretpostavljam da ga se negde usput oslobodio”, opisuje Slobodan svoje traumatično iskustvo od jutros.

U saopštenju koje nam je dostavljeno iz CJB Trebinje se kaže da je “jutros oko 7 časova prijavljeno da je jedno lice prijetilo upotrebom vatrenog oružja drugom licu. Policijski službenici PS Gacko su identifikovali lice  inicjala V.B. iz Bileće, a dežurni tužilac je okvalifikovao događaj kao krivično delo “Izazivanje opšte opasnosti”. Lice je lišeno slobode, a dalji rad na dokumentovanju djela se nastavlja“.

Slobodanova objava na fejsbuku povodom incidenta
Slobodanova objava na fejsbuku povodom incidenta

Slobodan se nada da će se okolnosti brzo rasvjetliti i kaže da je srećan što je preživio. U glavi premotava film od jutros i ne može da shvati da neko nosi pištolj sa sobom kad krene na posao, a još teže da ga olako može poteći na druge .

Pored svega Slobodan smatra da je dužnost svakog građanina da ovakve stvari prijave policiji jer ćutanjem i prikrivanjem daje se alibi nasilnicima, koji pomisle da su iznad zakona.

Milanka Kovačević 

Moja Hercegovina

0 Shares
0 Shares
Copy link