Početna  /  Predsjedništvo PDP-a u Trebinju: Slavko Vučurević zaslužuje da još jednom bude podržan
Hercegovina Trebinje

Predsjedništvo PDP-a u Trebinju: Slavko Vučurević zaslužuje da još jednom bude podržan

TREBINJE – Savez za promjene još uvijek nije dogovorio imena kandidata za gradonačelnike ni u jednom gradu ili opštini, a stvari idu u tom smjeru da će Slavko Vučurević ponovo biti kandidat u Trebinju, rekao je danas nakon sjednice Predsjedništva Partije demokratskog progresa (PDP) generelni sekretar ove stranke Igor Crnadak.

Igor Crnadak (Foto: Moja Hercegovina)
Igor Crnadak (Foto: Moja Hercegovina)

On je naglasio da PDP očekuje da će Savez za promjene (SzP) nastupiti sa maksimalnim jedinstvom na narednim lokalnim izborima, te da je to „najbolji, najkraći i najefikanisji put za promjenu vlasti u RS i za nastavak promjena koje su počele na prošlim lokalnim izborima“.

– Kada je riječ o Trebinju, mi smatramo da je Slavko Vučurević kao gradonačelnik dobro radio, te da je u prethodnom periodu postigao dobre rezultate. Zato smatramo da zaslužuje da još jednom bude podržan, ali konačan dogovor će biti postignut tek kada sjednemo sa partnerima – istakao je Crnadak dodajući da je siguran da će SzP i u Trebinju nastupiti jedinstveno, te da će imati kandidata kojeg će podržati sve njegove članice uključujući i trebinjski NDP.

Predsjedništvo PDP-a danas je u Trebinju razmatralo i najnovije aktivnosti koje se vode u okviru borbe protiv kriminala i korupcije.

– Dali smo puno podršku istragama koje treba da dovedu do istine oko toga kako su opljačkane banke u RS. Smatramo da je potrebno da narod RS sazna kako je nestao novac iz banaka, preduzeća i budžeta RS. Mora se znati gdje je taj novac otišao i ko stoji iza ovih velikih pronevjera – rekao je Crnadak.

On je dodao da je Predsjedništvo PDP-a razmatralo i plan zapošljavanja djece poginulih i demobilisanih boraca, koji će kroz nekoliko dana biti zvanično upućen Boračkoj organizaciji RS.

– Zaključili smo i da je neophodno da se u okviru SzP sprovedu razgovori oko toga da se organizuju protesti povodom aktuelnog stanja u RS. Glavni motiv i okidač za ovakav stav jeste, između ostalog, i poskupljenje struje, te opšte nezadovoljstvo građana i sve češća kašnjenja isplata iz budžeta – poručio je Crnadak.

Sjednici Predsjedništva PDP-a, osim predsjednika ove stranke Branislava Borenovića i generalnog sekretara Igora Crnadka prisustvovao je i trebinjski gradonačelnik Slavko Vučurević, te ostali članovi predsjedništva.

Neda Petković

0 Shares
0 Shares
Copy link