Početna  /  Skupština grada Trebinja usvojila Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu
Hercegovina Trebinje

Skupština grada Trebinja usvojila Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu

TREBINjE –  Na današnjoj sjednici u Skupštini Grada Trebinja usvojen je Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu. Kako gradske vlasti navode, odstupanje rebalansa budžeta u odnosu na usvojeni je zanemarljivo, a kao razlog tome navode opstrukcije republičkih vlasti.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Momčilo Bodiroga, predsjednik Pokreta za Trebinje izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je skupštinska većina uspjela da izglasa usvajanje Nacrt rebalansa budžeta, ali i dodao da postoje određeni problemi u funkcionisanju gradske uprave kada se govori o upravljanju komunalijama.

„Ono što želim da istaknem je to da smo sa dnevnog reda nasugestije naših sugrađana skinuli tačku dnevnog reda koja se odnosila na način tarifiranja i odvoza komunalnog otpada i otpada iz domaćinstava. Pokret za Trebinje je smatrao da način današnjeg tarifiranja i naplaćivanja odvoza smeća nije dobar, nepovoljan je jer smo mi jednini grad gdje se smefe tarifira po kvadratnom metru. Smatramo da odluku treba dopuniti i uzeti neke dobre primjere ostalih gradova iz Republike Srpske”, objasnio je Bodiroga.

Momčilo Bodiroga (Foto: Moja Hercegovina)
Momčilo Bodiroga (Foto: Moja Hercegovina)

Momir Šarenac, načelnik odjeljenja za finansije potvrdio je usvajanje Nacrta o rebalansu buadžeta i pojasnio da je do smanjenja iznosa budžetskog kvira došlo zbog toga što pojedini investitori nisu završili započete radnje.

Na današnjoj sjednici smo usvojili Nacrt rebalansa budžeta u ukupnim budžetskim sredstvima koja iznose 24 i po miliona konvertibilnih maraka u odnosu na godišnji plan budžeta koji je ranije bio donešen je smanjen za 1,45 procenata. Ukupna budžetska sredstva su smanjena za nekih 360.000 maraka u odnosu na prošlu godinu.

Momir Šarenac (Foto: Moja Hercegovina)
Momir Šarenac (Foto: Moja Hercegovina)

Zoran Anđušić, odbornik PDP-a u trebinjskoj skupštini optužio je republičke vlasti kao glavne krivc zbog odstupanja rebalansa u odnosu na budžet koji je usvojen.

„Ovaj rebalans budžeta grada Trebinja za 2016. godinu je pokazatelj da je usvojeni budžet realno planiran na način da je odstupanje današnjeg rebalansa u odnosu na usvojeni budžet 1,45 posto. Do smanjenja budžeta u iznosu od 360.000 maraka navećim dijelom je došlo zbog opstrukcija republičke vlasti zbog toga da je na svaki način pokušavala da odvede investitore od grada Trebinja”, kategoričan je Anđušić.

Zoran Anđušić (Foto: Moja Hercegovina)
Zoran Anđušić (Foto: Moja Hercegovina)

Podsjećemo, sjednici nisu prisustvovali odbornici SNSD-a i njihovi koalicioni partneri, a danas je opozicija na čelu sa SNSD-om iznijela niz optužbi na račun gradske vlasti,  naglasivši da skupštinska većina djeluje protivzakonito, te da nisu ispoštovani neporeski prihodi.

Miloš Bajović 

0 Shares
0 Shares
Copy link