Početna  /  Sjednica Skupštine Grada Trebinja: Završena maratonska tačka o programima rada javnih ustanova i preduzeća
Izdvajamo Trebinje

Sjednica Skupštine Grada Trebinja: Završena maratonska tačka o programima rada javnih ustanova i preduzeća

Jutros u 10 časova počela je 4. Sjednica Skupštine Grada Trebinja na kojoj će se razmatrati o 23 tačke Dnevnog reda. Maratonska rasprava viđena je na trećoj tački današnjeg Dnevnog reda, kada se više od tri sata govorilo o programima rada javnih ustanova i preduzeća. Direktori javnih ustanova reagovali su zbog činjenice da je svim direktorima javnih ustanova i preduzeća ponuđeno ukupno 15 minuta. Nakon usvajanja prijedloga programa rada javnih ustanova i preduzeća uslijedio je brži tempo usvajanja tačaka dnevnog reda pa se do pauze usvojilo 12 tačaka Dnevnog reda. Sjednica će biti nastavljena u 17 časova.

Današnja Sjednica Skupštine Grada Trebinja počelo je prilično burno. Na odborničkim pitanjima bilo je govora o položaju boračke populacije, radu Agrarnog fonda, a odbornik Đorđe Vučinić tražio je od gradonačelnika Mirka Ćurića da se napokon saopšti ko finansira Za pravdu i red, o čemu se i više navrata spekulisalo. Odgovor na to pitanje nije stigao isto kao što nije stigao odgovor na pitanje otkud mehanizacija trebinjskog Vodovoda na imanju Luke Petrovića u Zagori.

Petrović: Moje imanje na Zagori se obrađuje već 300 godina i ne vidim problem u tome

Luka Petrović, šef odborničkog kluba SNSD-a je replicirao Vučiniću rekavši da se njegovo imanje na Zagori redovno obrađuje već 300 godina i da to treba da bude pohvalno, te da u tome ne vidi nikakav problem. Odbornik Đorđe Vučinić postavio je kontrapitanje da li je i bazen na imanju u Zagori tu već 300 godina, kao i više kuća i zid.

”Lako se kititi tuđim perjem jer sva mehanizacija i ljudstvo, od Vodovoda, Agrarnog fonda, Vatrogasne jedinice i ostalih učestvuju u uređenju Petrovićevog imanja na Zagori.” – naveo je Vučinić.

Saša Borjan, odbornik HNP/PDP ukazao je na stanje u trebinjskom zdravstvu rekavši da su zaposleni najrelevantniji da govore o stanju, a da smanjenje plate u tri navrata u proteklom periodu, dovoljan je pokazatelj nezadovoljtsva zdravstvenih radnika i osoblja u trebinjskom zdravstvu.

Direktori javnih ustanova i preduzeća poručili: Vi nas omalovažavate!

Burnu raspravu na današnjoj Sjednici izazvalo je 15 minuta koliko je odobreno za obraćanje svih direktora javnih preduzeća i ustanova, a Milan Janković, direktor ”Trebinjesporta” reagovao je najburnije rekavši da takav odnos prema direktorima javnih ustanova i preduzeća predstavlja omalovažavanje, te da se stiče pogrešan utisak da direktori bježe od odgovornosti i suočavanja sa javnošću.

Sjednica će biti nastavljena u 17 časova.

Igor Svrdlin

 

4 Shares
4 Shares
Copy link