Početna  /  Šešelj: Vučić mi umanjuje šanse za pobjedu
Srbija Vijesti

Šešelj: Vučić mi umanjuje šanse za pobjedu

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj rekao je da bi mu kandidatura aktuelnog premijera Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije “umanjila” šanse za pobjedu na izborima za predsjednika Srbije i da je “sve manje vjerovatno” da će Srpska napredna stranka (SNS) predložiti aktuelnog šefa države Tomislava Nikolića.

vojislav_seselj

“Sve zavisi od Vučića i njegove procjene šta mu odgovara. Vjerujem da misli da bi to doprinijelo njegovoj snazi. Još se ne zna ko je kandidat njegove stranke, a sve je manje vjerovatno da će to biti Nikolić. Vučić nema na raspolaganju nekog naročito snažnog kandidata, osim sebe samog, ali je i to rizično, jer je teško onda kontrolisati vladu”, rekao je Šešelj u intervjuu podgoričkom radiju “Antena M”.

Prema njegovim riječima, ako se Vučić kandiduje, mnogo su mu manje šanse da on (Šešelj) pobijedi na tim izborima.

“Ako se on ne kandiduje, imam najveće šanse”, rekao je Šešelj, koji ne isključuje mogućnost da predsjednički i parlamentarni izbori budu održani istovremeno.

Govoreći o vozu koji su srpske vlasti poslale ka Kosovu, Šešelj je rekao da misli da je tu “dramu inscenirao predsjednik Srbije Tomislav Nikolić”.

“Nikolić je to uradio da bi se junačio, da bi izazvao incident, i da bi vratio patriotsko biračko tijelo, jer je zapravo izgubio svaku šansu da pobijedi na izborima. Čak i šansu da bude kandidat zbog svojih brojnih kriminalnih afera. Tomislav Nikolić sad odjednom hoće da ratuje, sam provocira. Šta bi bilo da je voz ušao na Kosovo, došlo bi do incidenta, krvoprolića. To mu je bio cilj”, rekao je Šešelj.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap