Početna  /  Šešelj napravio haos na sednici: Ne može "čovek koji krade" da brine o bezbednosti
Srbija

Šešelj napravio haos na sednici: Ne može “čovek koji krade” da brine o bezbednosti

Lider radikala istakao je da naprednjak Igor Bečić ne može da bude predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti jer je, između ostalog, ukrao mandat SRS-u. Oism Šešelja i Radulović je napustio skupštinsku salu, a predsedavanje sednicom preuzeo je Meho Omerović i usledilo je glasanje tokom kojeg je Bečić, ipak, izabran za predsednika.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Igor Bečić iz Srpske napredne stranke izabran je za predsednika Odbora za kontrolu službi bezbednosti na konstitutivnoj sednici tog skupštinskog tela koja je počela oko 11 sati raspravom o izboru novog predsednika, a Bečić je bio jedini kandidat. Međutim, nešto oko podneva, sednicu je prekinuo lider SRS-a koji je prvo tvrdio da je Bečić umešan u različite afere.

On je zatim je od nadležnih zatražio napismeno potvrdu da se protiv ovog funkcionera SNS-a ne vode postupci, prenosi N1.

Šešelj je istakao da je Bečić, između ostalog, ukrao mandat SRS-u, a “častan čovek ne krade”.

Šešelj i lider pokreta Dosta je bilo napustili su nakon toga skupštinsku salu ali je predsedavanje sednici preuzeo Meho Omerović i usledilo je glasanje tokom kojeg je Bečić izabran za predsednika. Za izbor Bečića je glasalo šest prisutnih poslanika, dok je jedan bio protiv.

Grupa poslanika DS-a je zatražila takođe da se sednica prekine jer predsedavajući nije u sali, a nakon toga su, kako su naveli, u znak protesta zbog pravnog nasilja, napustili sednicu.

U sali se, nakon odlaska Šešelja pojavila predsednica Skupštine Maja Gojković koja je zatim rekla da je Šešelj odbio da predsedava sednicom zbog čega su imali pravo da nastave.

Inače, za zamenika predsednika izabran je Dušan Bajatović iz SPS-a.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap