Početna  /  Servis centar trebinjskog Udruženja ”Sunce nam je zajedničko” dao doprinos u borbi protiv korona virusa (VIDEO)
Hercegovina Trebinje Video

Servis centar trebinjskog Udruženja ”Sunce nam je zajedničko” dao doprinos u borbi protiv korona virusa (VIDEO)

Servis centar Udruženja djece i omladine sa posebnim potrebama ”Sunce nam je zajedničko” iz Trebinja juče je pokrenuo akciju šivenja zaštitnih maski koje će besplatno dijeliti, kako članovima udruženja tako i ostalim građanima. Pored toga, stručni tim zaposlenih, koji čine diplomirani psiholozi i socijalni radnici pruža psihološku podršku roditeljima djece sa posebnim potrebama putem telefonske linije.

U trenucima kada je nizom vanrednih, preventivnih mjera svakodnevna rutina poljuljana, a strah od virusa COVID 19 se širi iz dana u dan, humanizam ima posebnu težinu. Zaposleni u Servis centru Udruženja djece i omladine sa posebnim potrebama ”Sunce nam je zajedničko” iz Trebinja od juče šiju zaštitne maske koje će besplatno dijeliti. Pored toga, stručni tim psihologa i socijalnih radnika obezbjedio je telefonski broj na koji roditelji djece, korisnika usluga ovog Centra, mogu nazvati i dobiti savjet kako se nositi sa svim onim stvarima koje je donijela najezda korona virusa. Kako je danas Svjetski dan osoba sa Down sindromom, iskoristili smo priliku da osobama sa Down sindromom pružimo podršku, jer oni je zaslužuju uvijek, pa i u ovim ”vanrednim” vremenima.

Igor Svrdlin

138 Shares
138 Shares
138 Shares
Copy link