Subota, 25.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Sedmogodišnja Sofija Brborić drugi put najbolja na ”Zvon zvonke pjesme”

  Podijeli:

  Dječiji festival ”Zvon zvonke pjesme” čiji je idejni tvorac i organizator Božidar Bobo Vučur, sinoć je u Trebinju održan po devetnaesti put, a publici u pozorišnoj sali Kulturnog centra predstavio se 21 učesnik. Kao i prošle godine, prvo mjesto osvojila je sedmogodišnja Sofija Brborić, na drugom mjestu našla se miljenica publike, Anja Đurić, dok su treće mjesto ravnopravno osvojile Milica Rajković i Elena Vasiljević iz Nikšića.

  Razdragana publika, kako starija tako i ona mlađa, od početka do kraja zdušno je bodrila svoje favorite, uživajući u melodijama i glasovima, nesumnjivo talentovane djece. Pozorišna sala Kulturnog centra bila je gotovo puna, a svi izvođači su pokazali zavidan talenat i pjevačko umijeće. Žiri je ipak morao odabrati najbolje, a odabrani su, na prvom mjestu, Sofija Brborić, Anja Đurić, koja je zauzela drugo mjesto te Milica Rajković i Elena Vasiljević, koje su odlukom žirija nagrađene trećim mjestom.

  Božidar Bobo Vučur, glavni i odgovorni ”krivac” za ”Zvon zvonke pjesme” za internet magazin ”Moja Hercegovina” kaže da je zadovoljan odzivom djece, kompozicijama i izvedbom, kao i organizacijom cijelog događaja.

  ”Moram biti zadovoljan pored ovakve djece i energije koju pružaju. Organizaciono, takođe sa zadovoljan, odziv publike je odličan, a izbor kompozicija je takođe dobar, prilagođen djeci. To su kompozicije koje imaju poruku, a djeca ih vole pjevati, što je pun pogodak. Sad lagano krećemo u pripremu jubilarnog, dvadesetog izdanja ”Zvon zvonke pjesme”, nadajući se da će ovaj festival živjeti još dugo.” – rekao je Vučur za magazin ”Moja Hercegovina”.

  Sofija Brborić i Anja Đurić, sinoć su osvojile prva dva mjesta, a nedavno su na Đurđevdanskom festivala nastupili zajedno izvodeći pjesmu ”Moja baka, čila, laka” za koju je muziku napisao Bobo Vučur a tekst Jefto Odavić. Nakon zapaženog nastupa u Banjaluci, mlade Trebinjke su potvrdile i sinoćnjim izvođenjem svojih kompozicija raskošan pjevački dar.

  Sofija kaže da je srećna zbog pobjede, da se osjeća lijepo, te da nije očekivala pobjedu.

  ”Lijepo mi je, drago mi je što sam pobjedila, nisam očekivala da ću, nakon prošlogodišnje pobjede, pobjediti i noćas. Hvala svima koji su nas podržali.” – kratko je za naš portal vidno uzbuđena rekla Sofija Brborić.

  Mnoge trebinjske generacije su svoj pjevački talenat brusile upravo na festivalu ”Zvon zvonke pjesme”, a nema sumnje da će tako biti i dalje. Sinoć su, pored izabranih pobjednika, trujumfovali svi učesnici koji su svojom energijom i ljepotom pružili brojnoj publici noć koju će još dugo pamtiti, bar do sljedećeg, jubilarnog izdanja ”Zvon zvonke pjesme”.

  Igor Svrdlin

   

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI