Početna  /  SDS u Berkovićima izgubio skupštinsku većinu?
Hercegovina

SDS u Berkovićima izgubio skupštinsku većinu?

BERKOVIĆI – Načelnik Berkovića Nenad Abramović (SDS) nema više skupštinsku većinu jer su dva odbornika SDS-a napustila ovu stranku i odlučila da djeluju kao nezavisni odbornici. 

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Berkovići, koja je održana u petak, odbornici SDS-a Vladimir Đurica i Jelena Lučić napustili su ovu partiju, zbog navodnog neslaganja sa politikom stranke.

Tako je trend “neslaganja sa politikom stranke” koja je odbornike dovela na mjesto u lokalnoj skupštini došao i u najmlađu herecgovčku opštinu.

Zbog nepostojanja stabilne većine, Berkovići su ostali i bez Nacrta budžeta za 2017. godinu, pa su odbornici usvojili Odluku o privremenom finansiranju.

Dojučerašnji odbornik SDS-a Vladimir Đurica je u izjavi za „Moju Hercegovinu“ kazao da nema namjeru da pređe u neku političku partiju, te da je trenutno neopredjeljen.

„Ja se ne slažem sa ovom politikom SDS-a i sa ovom vlasti. Ništa drugo tu nema. Ne bih ništa više da komentarišem o tome, jer sam čuo svakakvih priča. Ja nisam ni na jednoj strani, a podržavaću one koji budu radili kako treba“, kazao je Đurica za naš magazin.

Jelena Lučić je, takođe, potvrdila da će ubuduće djelovati kao nezavisni odbornik, te navela da nema namjeru da prelazi u neku drugu partiju.

„Ja ću podržavati sve konstruktivne prijedloge SDS-a i svake druge partije“, istakla je Lučić.

Predsjednik berkovićke Skupštine Stefan Muratović za „Moju Hercegovinu“ ja kazao kako je teško reći da je u pitanju gubitak skupštinske većine, jer su neke odluke izglasane, a neke ne.

Stefan Muratović (Foto: Opština Berkovići)
Stefan Muratović (Foto: Opština Berkovići)

„Po mom mišljenju mi imamo nesuglasice po nekim pitanjima, ali nije izvijesno formiranje neke druge većine bez SDS-a. Na primjer, mi smo usvojili Izvještaj o radu načelnika za 2016. godinu, ali nismo usvojili Nacrt budžeta za 2017. godinu, pa smo se usaglasili i usvojili Odluku o privremenom finansiranju opštine do 30. juna“, pojasnio je Muratović.

Komentar od načelnika Berkovića Nenada Abramovića danas nismo uspjeli da dobijemo jer nije odgovarao na telefonske pozive.

Skupština u Berkovićima ima 13 odbornika,  a po sadašnjem stanju pet je SDS-ovih, četiri SNSD-ova, po jednog odbornika imaju DNS i SP, te dvoje novih nezavisnih odbornika.

Ako koaliranje u Berkovićima bude pratilo državne upute, jasno je da će SDS u lokalnoj skupštini ove opštine ostati sam.

Nikolija Bjelica

50 Shares
50 Shares
Copy link