Početna  /  Saznajemo: Načelnik Bileće ponovo dobio većinu, podijeljene nove funkcije
bileća Hercegovina Vijesti

Saznajemo: Načelnik Bileće ponovo dobio većinu, podijeljene nove funkcije

BILEĆA – Nakon višemjesečnih previranja u bilećkoj Skupštini, načelnik Miljan Aleksić ponovo je okupio većinu odbornika, saznaje „Moja Hercegovina“. Već je dogovoreno ko će biti novi predsjednik i potpredsjednik, a poznato je i ko će sjesti u fotelju zamjenika načelnika Bileće.

so_bileca_branka_aleksic
SO Bileća (FOTO: Moja Hercegovina/arhiv)

Prema našim nezvaničnim saznanjima, novu većinu za sada će činiti deset odbornika. Osim pet SNSD-ovih odbornika, te Saše Radana iz Ujedinjene Srpske, Nemanje Papića iz Ekološke partije i Slavka Dangubića iz DNS-a, koji su stalno bili uz Aleksića, podršku su mu sada dala i dva odbornika koji su do prošle sjednice djelovali opoziciono – nezavisni odbornik Branko Aleksić i Slobodan Čomić iz Socijalističke partije.

Budući da je Čomić na pretprošloj sjednici Skupštine rekao da će glasati za opoziv načelnika, a onda se na prošlom zasjedanju neopravdano nije pojavio, njegov prelazak u novu skupštinsku većinu bio je izvjestan. Od ovakvog Čomićevog poteza, sve su prilike, benefite će imati i još jedan čovjek iz njegove stranke. Naime, prema našim saznanjima, u fotelju zamjenika načelnika sješće Milorad Radović iz Socijalističke partije, kome je na posljednjim izborima podršku dalo 60 Bilećana.

Na čelo bilećke Skupštine na sljedećoj sjednici biće postavljen SNSD-ov Blažo Vujović, dok će mjesto potpredsjednika pripasti Branku Aleksiću. Može se reći da je i potez Branka Aleksića bio izvjestan, budući da je odmah na početku prošlog zasjedanja rekao da neće glasati za dnevni red, pa je zbog neizglasavanja sjedica prekinuta, a opoziv načelniku propao. Aleksić je tada rekao da takav njegov potez ne znači da on ne ostaje u skupštinskoj većini, ali da „može da pregovara sa svima, kao nezavisni odbornik“. Ipak, ispostavilo se da je odlučio da podrži Miljana Aleksića i pomogne mu da napravi novu skupštinsku većinu, za šta je nagrađen novom funkcijom.

Podsjećamo, zbog ličnih razmirica odbornika i nemogućnosti da se dogovore oko podjela funkcija bilećki budžet je na čekanju mjesecima. U međuvremenu, problemi fukncionisanja opštine su se nagomilali, a plate budžetskim korisnicima kasne dva mjeseca.

Nova sjednica bilećke Skupštine zakazana je za petak, 31. mart.

Jelena Denda Borjan

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
0 Shares
0 Shares
Copy link