Početna  /  SAZNAJEMO: Ćerka Slobodana Šarabe dobila posao u Konzulatu Srbije u Banjaluci
Hercegovina Trebinje Vijesti

SAZNAJEMO: Ćerka Slobodana Šarabe dobila posao u Konzulatu Srbije u Banjaluci

TREBINJE – Predsjednik izbornog štaba trebinjskog NDP-a i bivši predsjednik gradskog odbora ove stranke, Slobodan Šaraba, potvrdio je danas saznanja „Moje Hercegovine“ da je njegova ćerka Jelena Šaraba dobila posao u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Banjaluci.

Slobodan Šaraba (Foto: Moja Hercegovina)
Slobodan Šaraba (Foto: Moja Hercegovina)

Prema Šarabinim riječima, ona je posao u Konzulatu dobila prije mjesec dana, a na naše pitanje na  koje radno mjesto je primljena, on je prvobitno rekao da je u pitanju pripravnički staž, te da će stoga „proći kroz sve poslove“.

– Ona je zaposlena prije mjesec dana kao pripravnik i obavlja pripravnički staž na šest mjeseci. Po struci je diplomirani politikolog sa položenim masterom i završenim fakultetom u roku. Dakle, pripravnik je u Konzulatu Srbije, proći će kroz sve poslove, pošto je zaposlena kao pripravnik – rekao nam je Šaraba.

Međutim, on je nakon toga dodao da je ona kao diplomirani politikolog godinu dana radila u Sarajevu, te da je dvije godine bila kod kuće i da je sada dobila posao u Konzulatu. Na našu konstataciju da je ona onda u Sarajevu završila svoj pripravnički staž, Šaraba se izvinio na grešci i rekao da ona sada ima ugovor na određeno vrijeme, a ne pripravnički ugovor.

Zaposlena je na određeno vrijeme, izvinjavam se – rekao je Šaraba.

Ipak, on ponovo nije precizirao na koje radno mjesto je primljena iako ugovor o radu podrazumijeva raspored na precizno određeno radno mjesto, već je ponovio da će ona “proći kroz sve poslove u Konzulatu”.

Podsjećamo, na današnjoj konferenciji za medije Šaraba je rekao kako će trebinjski NDP podržati Luku Petrovića u kandidaturi na mjesto gradonačelnika Trebinja, pri čemu je istakao kako je predizborno zapošljavanje u gradsku upravu i Hidroelektrane na Trebišnjici “isto, ali potpuno drugačije”.

Jelena Denda

66 Shares
66 Shares
Copy link