Početna  /  “Savez za promjene” osudio Dodikovo ponašanje; Dodik odgovorio: Samo kukavice u jatima lete
Republika Srpska Vijesti

“Savez za promjene” osudio Dodikovo ponašanje; Dodik odgovorio: Samo kukavice u jatima lete

BANJALUKA – Savez za promjene (SzP) smatra da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nastavlja da dijeli srpski narod i Republiku Srpsku, umjesto da “bude ujedinitelj i da radi u interesu jačanja Republike Srpske”.

dodik-5-atv

U saopštenju se navodi da Savez za promjene najoštrije osuđuje, kako navode, primitivizam i brutalnost predsjednika Republike koje pokazuje, “ne samo prema opoziciji i srpskim predstavnicima u organima BiH, nego i prema građanima Republike Srpske koje naziva neradnicima”.

“Gnjev i mržnja koju je pokazao u vrijeme najvećeg hrišćanskog praznika Božića i Dana Republike Srpske samo je potvrda da ovom predsjedniiku Republike Srpske ništa nije sveto”, mišljenja su u Savezu za promjene.

U saopštenju se dodaje da Savez za promjene neće odustati od borbe protiv kriminala i korupcije i da ih, kako kažu, nikakvi “histerični napadi Milorada Dodika” neće spriječiti da istraju u namjeri da nadležni organi rasvijetle sve afere, posebno one koje se vezuju za “najviše predstavnike vlasti u Republici Srpskoj, među kojima je i Dodik”.

Sa druge strane, predsjednik Srpske Milorad Dodik rekao je da se izdajnički akti Saveza za promjene ne mogu pravdati bajkama o borbi protiv krimanala i korupcije.

Na pitanje da prokomenatriše saopštenje Saveza za promjene, Dodik je rekao da oni koji su bezočno prevarili svoje birače i svoj narod, iza koga se i danas kukavički kriju, kao i oni koji nisu trgovali samo sa onim što im još nije stavljeno na sto nemaju pravo da drže lekcije o moralu, niti da se pozivaju na praznične dane.

“Nije brutalnost reći da su prevarili svoj narod pričajući jedno pred izbore, a radeći nešto drugo nakon izbora. To je iskrenost koju svi, a posebno predsjednik Republike Srpske, dugujemo ovom narodu”, naglasio je Dodik.

On je ocijenio da “saopštenje koje su danas opet kukavički popisali svi, jer kukavice u jatima lete, govori da oni nemaju predstavu šta narod u Republici Srpskoj misli i kako gleda na to šta oni rade”.

“Ne mogu vječno svaki izdajnički akt pravdati bajkama o borbi protiv kriminala i korupcije. Ne mogu građanima Republike Srpske objasniti da njihovo ‘uskoro’ traje ravno 10 godina, koliko najavljuju obračun sa ljudima iz vlasti za navodne afere koje su upravo oni proizveli u svojim fabrikama laži”, istakao je predsjednik Srpske.

“Vi ste, gospodo iz takozvanog Saveza za promjene, pročitana priča i što se prije s tim suočite rasteretićete javnu scenu ovako beskorisnih i besmislnih saopštenja koja svako malo ‘štancate’ iz Sarajeva. Ovo današnje je vjerovatno u funkciji izvinjenja Bakiru Izetbegoviću što ste došli na obilježavanje Dana Republike”, poručio je Dodik predstavnicima Saveza za promjene.

Moja Hercegovina

2 0 komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali
  • Da si nam živ i zdrav predsedniče. Dobro si ikako živ koliko mržnje se prosulo prema tebi.Između ostalog i sa ovog portala, koji nažalost ima tako miroljubivo ime.

  • Mnoge ulizice koje su se ponasale “fino” i “gospodski” su nas upropastile. Gospodin Dodik nije ni primitivan ni brutalan samo je otvoren i iskren. Njegovi protivnici kad svasta kazu za njega su “fini”, a on kad iskreno kaze istinu je primitivan.
    Gospodin Dodik ne dijeli srpski narod nego oni koji rade protiv njega u zajednickim organima. Obicno pitaju: “Sta smo to mi uradili protiv srpskog naroda?”. U tom i jeste fazon, niste uradili sto ste trebali da zastitite srpski narod. Mnogo je primjera.
    I kako to polazete racun svojim biracima? Gdje su to njihova tijela i organi kojima polazete racun? To su samo organi RS, ali vi to ne priznajete. Katastrofa! I velika glupost sa strane Saveza za promjene i njihovo neznanje.

0 Shares
0 Shares
Copy link