Početna  /  Ruski investitor kupio zemljište u Trebinju: Posao za 360 radnika
Hercegovina Trebinje

Ruski investitor kupio zemljište u Trebinju: Posao za 360 radnika

TREBINjE – Postupkom javne licitacije, koja je jutros održana u Gradskoj upravi u Trebinju, ruski investitor kupio je zemljište površine šest hektara u Draženskoj gori, u neposrednoj blizini Sunčanog grada, potvrdio je ovo za „Moju Hercegovinu“ gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.

gradska_uprava_trebinje_mh_1
Foto: Moja Hercegovina

On nije želio da otkriva o kom investitoru je riječ, objasnivši da je investitor izričito zahtjevao da se njegov identitet sakrije.

Prema Vučurevićevim riječima zemljište je prodato za 5, 30 ili 40 feninga, a na licitaciji su bila još dva učesnika, ali nije znao da kaže o kojim učesnicima je riječ.

„Ruski investitor je ponudio najviše i kupio je to zemljište. On je kupio i sad je procedura prenosa prava vlasništva. On je predložio zoning plan, što ćemo mi usvojiti i naravno onda slijedi pristupanje investiciji koja će vrijediti 4-5 miliona evra“, rekao je Vučurević.

Pojasnio je da će na tom zemljištu biti izgrađen veliki tržni centar sa trgovačko–ugostiteljskim i turističkim kapacitetima, te stambeno poslovnim objektima.

U ovom centru, kako je najavio gradonačelnik, biće zaposleno 360 ljudi.

Nikolija Bjelica

0 Shares
0 Shares
Copy link