Rasvijetljena još jedna krađa goriva iz RiTE Gacko

GACKO – Gatačka policija proteklog vikenda rasvijetlila je još jednu, treću po redu, krađu tečnosti koja svojim karakteristikama asocira na dizel gorivo. U trebinjskom Centru javne bezbjednosti kažu da i za ovu krađu postoji sumnja da su u njenom izvršenju učestvovali radnici Rudnika i termoelektrane Gacko.

rite_gacko_1

U proteklih desetak dana ovo je treća rasvijetljena krađa tečnosti koja svojim karakteristikama asocira na dizel gorivo, a u sva tri pojedinačna slučaja učestvovao je po jedan radnik RiTE Gacko.

– Policijska stanica Gacko će Okružnom tužilaštvu u Trebinju dostaviti izvještaje o počinjenom krivičnom djelu „Krađa“ zbog postojanja osnova sumnje da su lica inicijala V.M. i B.P. djelo počinili 08.04.2016. godine, te da je lice inicijala T.V. djelo počinio 19.04.2016. godine i da su lica inicijala M.Z. i S.P. djelo počinili 23.04.2016. godine, kao i zbog postojanja osnova sumnje da je lice inicijala N.M. počinilo krivično djelo „Prikrivanje“ – naveli su iz trebinjskog CJB-a.

Policijski službenici PS Gacko su u pretresima koji su izvršeni u toku rasvijetljavanja ovih krivičnih djela uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli više od 2.500 litara tečnosti koja svojim karakteristikama asocira na dizel gorivo.

 

Autor