Nedjelja, 19.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Ramuš Haradinaj proglasio pobjedu, srpska lista treća

  Podijeli:

  Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj proglasio je pobjedu koalicije koja je proizašla iz “ratnog krila”, nazvanu “PAN”, a koju čine koalicija Demokratske partije Kosova (DPK – Tači), ABK, Inicijativa za Kosovo (IK – Fatmir Ljimaj) i devet manjih partija.

  FOTO: Reuters

  On je, na konferenciji za štampu po zatvaranju birališta, rekao da je koalicija “Pan” ubjedljivo pobijedila. “Jasna odluka obavezuje vladu Kosova”, poručio je on zahvalivši se koalicionim partnerima i pozvao druge stranke da se pridruže radu na dobrobit “zemlje”.

  Koalicija “PAN” osvojila je 40 odsto glasova na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima, objavila je prištinska televizija “Klan Kosova” pozivajući se na izlazne ankete. Prema istim podacima, predviđa se da bi opoziciona stranka Samoopredjeljenje mogla da osvoji 30 odsto glasova, dok bi koalicija pod vođstvom Demokratske lige Kosova (Isa Mistafa) trebalo da ima 27 odsto.

  Srpska lista treća

  Srpska lista treća je politička snaga na Kosovu, prema Centralnoj izbrnoj komisiji, na osnovu 35 odsto prebrojanih glasova. Građanska incijativa Srpska lista osvojila je 16,16 odsto glasova. Na prvom mjestu se nalazi koalicija koja je proizašla iz “ratnog krila”, nazvanu “PAN”, a koju čine koalicija Demokratske partije Kosova (DPK – Tači), Alijanska za budućnost Kosova (ABK – Haradinaj), Inicijativa za Kosovo (IK – Fatmir Ljimaj) i devet manjih partija koja je osvojila 30,19 odsto glasova.

  Demokratski savez Kosova, prema podacima CIK-a na osnovu 35 odsto izbrojanih glasova, osvojila je 17,23 odsto glasova, a Samoopredjeljenje 14,69 procenata. Što se ostalih srpskih stranaka tiče Progresivna demokratska stranka 0,86, a Samostalna liberalna stranka Slobodana Petrovića osvojila je za sada 1,19 odsto. Dalje Partija kosovskih Srba – Aktivna građanska inicijativa 0,09 odsto, Građanska inicijativa za prosperitet Kosova 0,06 odsto.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI