Početna  /  Radu Šerbedžiji u Trebinju uručena nagrada „Zlatni platan“
Hercegovina Kultura Trebinje

Radu Šerbedžiji u Trebinju uručena nagrada „Zlatni platan“

Glumcu Radu Šerbedžiji danas je u gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević dodijelio nagradu „Zlatni platan“.

Rade Šerbedžija i gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević (Foto: Moja Hercegovina)
Rade Šerbedžija i gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević (Foto: Moja Hercegovina)

Legendi eks-jugoslovenskog glumišta priznanje 4. trebinjskog film festivala „za izuzetan doprinos evromediteranskoj kinematografiji“ uručeno je na svečanom prijemu u prostorijama Gradske uprave, prenosi Radio Trebinje.

Šerbedžija je istakao da sa radošću prima priznanje, jer je dobio puno nagrada koje je zaboravio, ali ovakve ne, jer su za doprinos kinematografiji.

Malo sam se zabrinuo, jer sam u posljednje vrijeme počeo dobijati nagrade za životno djelo. Svaka nagrada je važna, obično se one dodjeljuju u neka lijepa vremena i kad slavimo umjetnost. Žao mi je što u Trebinju nisam nikad igrao u pozorištu, ali sam kao klinac igrao tokom ljeta na Ivanici mali fudbal na ledini. Hvala vam“, naveo je Šerbedžija.

Vučurević je izrazio zadovoljstvo što je ugostio legendu eks-jugoslovenskog glumišta i dodjelio mu nagradu koju je zaslužio svojim životnim djelom.

„U ime svih građana Trebinja i Hercegovine zahvaljujem se na dolasku u naš grad. Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što smo se dogovorili da Šerbedžija u januaru kad bude otvaranje Kulturnog centra prvi zaigra na pozorišnoj sceni, koja će možda biti najljepša u regionu“, istakao je Vučurević.

Šerbedžija je obećao da će doći na otvaranje Kulturnog centra sa nekom od svojih predstava ili koncertom.

Umjetnički direktor festivala Peđa Milojević je rekao da je festival prošao kako su planirali i da ne odustaje od ideje festivala, a to je da Trebinje postane „veliki filimski studio čitav grad“.

Tokom sedam festivalskih dana na Ljetnoj sceni Doma mladih u Trebinju prikazano je 14 filmova, među kojima i značajan broj premijera, a u okviru četiri programske cjeline: mediteranski film, evropski film, novi srpski film i omaž laureatima/Hercegovina na filmu.

Festival mediteranskog i evropskog filma završava se večeras projekcijom filmova „A oj, Liko“ Igora Gala i „72 dana“ Danila Šerbedžije.

D. M. / Radio Trebinje

95 Shares
95 Shares
Copy link