Početna  /  Radončić: Ne postoji Bošnjak koji meni može stati na crtu
Bosna i Hercegovina Federacija BiH

Radončić: Ne postoji Bošnjak koji meni može stati na crtu

Mislim da ne postoji Bošnjak mimo Bakira Izetbegovića koji bi mogao stati meni na crtu, rekao je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić u Pressingu na N1.

fahrudin-radoncic

Radončić je govoreći o koaliciji između SDA i SBB-a kazao da ih je ujedinio, tj. pomirio, jer su nekad bili “ljuti protivnici”, nacionalni interes.

“Nas je pomirio nacionalni, odnos bošnjački interes. Od pojedinaca u našu pomirbu veliki trud uložio je Dragan Čović i jedan međunarodni prijatelj kojem neću otkrivati ime”, kazao je Radončić.

Kako Bakir Izetbegović više ne može biti kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, mnogi analitičari lidera SBB vide kao budućeg člana Državnog predsjedništva. Ima i glasina da bi se za tu poziciju mogla kandidovati Sebija Izetbegović, supruga predsjendika SDA.

“Mislim da ne postoji Bošnjak mimo Bakira Izetbegovića koji bi mogao stati meni na crtu. Što se tiče kandidature njegove supruge nisam čuo za tu tezu”, jasan je bio gost Pressinga.

Na pitanje voditelja da li bi podržao izbor Sebije Izetbegović za direktoricu UKCS-a, vodećeg kliničkog centra u državi, da je kojim slučajem bio u Predsjedništvu BiH, Radončić je kazao…

“Pristalica sam jednake šanse za sviju. Dosta je bilo zapošljavanja preko reda, ali isto tako jednaka šansa znači da jedna gospođa može napravit karijeru bez obzira čime se njen suprug bavi. Cijenim da je neko ima hrabrost da se ‘potuče’ sa jednom ustanovom u kojoj je dug preko 100 miliona KM. Ja to poštujem jer angažman Sebije Izetbegović se isto tako može negativno odraziti na njenog supruga. Ako radi neuspješno to će se brzo pokazati”.

Na kraju svoga gostovanja, lider SBB-a govorio je i o ulozi koju obavlja u Avazu.

“Ja sam urednik, čitatelj i utemeljitelj jedne medijske imperije. To je to jer kako bi se nečim više mogao baviti pored svih svojih obaveza u Parlamentu. Također, ja sam predsjednik stranke koja broji 80.000 članova. Imam mnogo obaveza”, istakao je Radončić i dodao:

“Avaz sam prodao kompaniji ‘Avaz’ koja u narednih 20 godina ima obavezu da me isplati. Moja je obaveza da pružam konsultanske usluge. Ništa više”.

0 Shares
0 Shares
Copy link