Četvrtak, 23.01.2020
More

  Radnici ERS nezadovoljni otpremninama prijete štrajkom

  Podijeli:

  Uprava “Elektroprivrede Republike Srpske” (ERS) ponudila je pravilnik u kome su umanjene stimulativne otpremnine za 40 odsto u odnosu na prijedlog Sindikata, što je za radnike neprihvatljivo te prijete štrajkom.

  Portal CAPITAL objavio je da će “Elektroprivredu RS” stimulativne otpremnine koštati i do 50.000 maraka po radniku koji u procesu reorganizacije dobrovoljno napusti preduzeće.

  Dok su radinici mislili da se radi o neto iznosima, iz Uprave su im ponudili približne iznose, ali bruto.

  Iz Sindikata udruženih radnika ERS poručuju da je Pravilnik o stimulativnoj otpremnini Odbor sindikata ERS-a usvojio, sa neto iznosima, jer je sve vrijeme razgovarano o neto iznosima stimulativnih otpremnina.

  Međutim, na sastanku u četvrtak, na kome su bili prisutni Uprava ERS-a, predstavnici Konsultantske kuće PWC, uprave distributivnih preduzeća, tehnički savjet ERS-a i Sindikat, ponuđen je pravilnik u kome su umanjene stimulativne otpremnine za40 odsto u odnosu na prijedlog sindikata.

  “Sindikat takav dokument nije prihvatio! Svjesni smo izuzetno teške finasijske situacije, ali, isto tako, moramo imati na umu da ljudi nisu “koferi” pa da ih samo iznesemo iz preduzeća. Ne slažemo se sa tvrdnjama da će se isplatom stimulativne otpremnine ugroziti poslovanje preduzeća, jer otplata investicije je planirana za 1,7 godina, sada se već taj period produžio na 2,1 godinu, a po predlogu Pravilnika sindikata period otplate investicije je 2,9 godina, sto mi smatramo da je dobra investicija, jer se radi o ljudima”, istakli su u Sindikatu.

  Poručuju da Sindikat ERS ima kapaciteta u stručnom i u organizacionom pogledu.

  “Upozoravamo Vas da nas shvatite veoma ozbiljno, jer budite sigurni da ćemo instrumente borbe u zakonskim okvirima brzo aktivirati, ukoliko se ne budemo usaglašavali i tražili zajednička rješenja”, izričiti su u Sindikatu.

  Poručuju da vole “Elektroprivredu Republike Srpske”, da su oni stvarali Republiku Srpsku, a da su oni koji dođu sa strane navodno da pomognu, mnogi tu sa nečasnim namjerama.

  “Takve, a i one poslušne među nama, brzo ćemo prepoznati i spriječiti u nečasnim namjerama”, poručili su.

  Sve zaključke Sindikata ERS pogledajte u nastavku.

   

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI