Početna  /  Putin: Amerikanci iza napada “Panamskim dokumentima” na mene
Svijet

Putin: Amerikanci iza napada “Panamskim dokumentima” na mene

Ruski predsednik Vladimir Putin odbacio je navode o korupciji iz “Panamskih dokumenata” i za napade na njega optužio američke zvaničnike, prenela je agencija Tass.

Foto: Sputnik
Foto: Sputnik

Putin je na medijskom forumu u Sankt Peterburgu rekao da je ponosan na prijateljstvo s klasičnim muzičarem Sergejom Rolduginom, na kojeg, prema navodima Gardijana, “Panamski dokumenti” bacaju posebno svetlo kao čoveka koji je stekao milione preko sumnjivih poslova i ofšor poslovanja.

“Ponosan sam što ima takvog čoveka među prijateljima. Generalno sam ponosan na njega. On je potrošio skoro sav zarađen novac na kupovinu instrumenata u inostranstvu”, rekao je Putin.

Ruski predsednik je rekao da iza napada na njega stoje određeni američki zvaničnici i neke agencije SAD.

“Svi ovde ste novinari i znate šta je informacioni proizvod. Bace svetlo na te ofšorove. Lično nisam spomenut, tako da nema o čemu da se govori, ali zadatak ostaje. Šta su onda uradili? Napravili su informacioni proizvod – nešli neke poznanike i prijatelje. Iskopali su neke stvari i sve to spojili”, rekao je Putin.

Putin je rekao da je Vikiliks pokazao da iza takvih napada stoje SAD i američki zvaničnici.

“Nekad si dozvoljavaju previše slobode u javnosti. Već smo čuli izvinjenja zbog toga od nekih zvaničnika admnistracije, ne zato što se stide, već zato što su pametniji od onih koji su to radili”, rekao je Putin.

On je rekao da se zvaničnici administracije u Vašingtonu i Stejt departmentu “grubim” izjavama predstavljaju kao interesantne osobe, ali da je to loše za SAD. “To je veoma dobro za nas, zato što znamo ko je naručio muziku”, dodao je Putin.

Vladan Alimpijević / N1

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap