Početna  /  Pucnjava u centru Beograda: Jedna osoba mrtva, dvoje ranjenih
Srbija

Pucnjava u centru Beograda: Jedna osoba mrtva, dvoje ranjenih

BEOGRAD – U Beogradu u Ruzveltovoj ulici kod broja 55 dogodila se pucnjava u kojoj je jedna osoba nastradala, dvije osobe su teško ranjene, dok je napadač kasnije u svom stanu pokušao da se raznese bombom.

Kako Blic nezvanično saznaje, Nebojša S. (30), koji je dobio otkaz prije nekoliko dana u firmi “Privredni savjetnik za informacione tehnologije”, koja se bavi izradom softvera, izrevoltiran je došao u prostorije gdje je nekada radio. On je izvadio pištolj i jednom zaposlenom pucao direktno u glavu, a zatim je nastavio da puca.

Kako je saopšteno iz MUP-a on je oko 11 sati ispalio više pojektila iz pištolja u pravcu dvojice radnika, dok je treći skočio kroz prozor.

– Prvo smo primili poziv za Ruzveltovu, a posle nekoliko minuta i da je osoba skočila kroz prozor u Ulici Nikodina Milaša, što je nedaleko odatle – kaže Nada Macura, portparol Hitne pomoći.

Napadač je, kako se nezvanično saznaje, uspio da pobjegne sa lica mjesta i uputio se u stan u Ulici vojvode Savatija gdje je aktivirao bombu i pokušao da izvrši samoubistvo.

On je pronađen u stanu sa teškim tjelesnim povredama i prebačen je na reanimaciju Urgentnog centra.

Pucnjava se, inače, dogodila u neposrednoj blizini Novog groblja, gdje se danas obilježava godišnjica smrti bivšeg premijera Zorana Đinđića.

0 Shares
0 Shares
Copy link