Početna  /  PU Trebinje: Pronađen osumnjičeni za prijetnje Kozomari
Hercegovina Trebinje

PU Trebinje: Pronađen osumnjičeni za prijetnje Kozomari

TREBINJE – Lice čiji su inicijali V.P. (69) iz Trebinja osumnjičeno je da je poslalo prijeteće pismo direktoru Rudnika i Termoelektrane „Gacko“ Bošku Kozomari, potvrdio je na današnjoj vanrednoj pres konferenciji načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa.

Prema njegovim riječima navedeno lice identifikovano je kao autor i pošiljalac prijetećeg pisma Kozomari.Protiv njega je podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Trebinju, za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Na današnjoj konferenciji Laketa je rekao da se navedeno lice sumnjiči da je u ranijem periodu slao prijeteća pisma političarima i drugim ličnostima koji obavljaju javne funkcije u Republici Srpskoj.

„Policijski službenici došli  su do saznanja da je osumnjičeni već duži vremenski period prijeteća pisma slao poznatim ličnostima i političarima koji obavljaju javne funkcije od kojih želim da izdvojim sljedeće: u julu 2017. prijeteće  pismo  poslao je Nenadu Stevandiću, potpredsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske, krajem avgusta 2017. narodnom poslaniku NSRS Radovanu Viškoviću, a sredinom septembra 2017. Staši Košarcu predsjedniku kluba SNSD-a  u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH“, naveo je Laketa.

On je dodao da je nakon pretresa stana osumnjičenog pronađena obimna dokumentacija, kao i četiri laptopa, dva štampača, jedan crveni pečat sa natpisom M, pet plavih pečata “Junajted ofis” sa natpisima “Slavija”, “Garni”, “Bijeljina”,”Novi Sad”, dva USB-a, tri em-pe-tri plejera, račune hotela.

„Prema saznanjima policije, radi se o vrlo ozbiljnom falsifikatoru koji je pravio račune iz hotela, izdavao falsifikovane diplome na području Trebinja i slično i već duži vremenski period  to radi“, istakao je Laketa.

Kako je novinarima objasnio načelnik Policijske uprave Trebinje ,Žarko Laketa, osumnjičeni se trenutno nalazi na slobodi i brani se ćutanjem.

Prema nezvaničnim saznanjima radi se o Vukašinu Papoviću, nekadašnjem nastavniku likovne kulture u Trebinju.

Milena Koprivica

29 Shares
29 Shares
Copy link