Petak, 17.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Prva žrtva ledenog talasa u Srbiji

  Podijeli:

  NIŠ – Mještanin V. M. (75) iz Malošišta, koji je nestao 26. februara, pronađen je mrtav na poljskom putu u ataru ovog mjesta u opštini Doljevac, saznaje “Blic”.

  Prema prvim nalazima on je preminuo usljed smrzavanja, prenio je RTS.

  “Blic” navodi da je nestanak V.M, koji je bolovao od senilne demencije, prijavljen u ponedjeljak oko 19.50 časova nakon čega je raspisana potraga za njim, međutim, njegovo beživotno tijelo pronađeno je juče ujutro na lokalnom poljskom putu na mjestu zvanom “Zbirište” u ataru Malošišta.

  Ustanovljeno je da je preminuo usljed smrzavanja.

  Podsjetimo, ledeni talas zahvatio je Srbiju u noći između nedjelje i ponedjeljka, donoseći veoma niske temperature. Snijeg je u većini mjesta padao više od 30 sati što je prouzrokovalo brojne probleme, pogotovo u saobraćaju. U Zaječaru i Boru proglašena je vanredna situacija, a problemi su i u Nišu.

  Šef niškog Štaba zimske službe Svetislav Manić rekao je agenciji Beta da su na pojedinim lokalnim putevima u niškom kraju smetova visine 60 do 70 centimetara, a visina snijega na okolnim brdima je više od 40 centimetara.

  Prema prognozama meteorologa, od sutra, pa sve do nedjelje na snazi će biti crveni meteoalrm skoro u cijeloj Srbiji, a jutarnje temperature spustiće se i do minus 20.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI