Početna  /  Prva žrtva ledenog talasa u Srbiji
Srbija Vijesti

Prva žrtva ledenog talasa u Srbiji

NIŠ – Mještanin V. M. (75) iz Malošišta, koji je nestao 26. februara, pronađen je mrtav na poljskom putu u ataru ovog mjesta u opštini Doljevac, saznaje “Blic”.

Prema prvim nalazima on je preminuo usljed smrzavanja, prenio je RTS.

“Blic” navodi da je nestanak V.M, koji je bolovao od senilne demencije, prijavljen u ponedjeljak oko 19.50 časova nakon čega je raspisana potraga za njim, međutim, njegovo beživotno tijelo pronađeno je juče ujutro na lokalnom poljskom putu na mjestu zvanom “Zbirište” u ataru Malošišta.

Ustanovljeno je da je preminuo usljed smrzavanja.

Podsjetimo, ledeni talas zahvatio je Srbiju u noći između nedjelje i ponedjeljka, donoseći veoma niske temperature. Snijeg je u većini mjesta padao više od 30 sati što je prouzrokovalo brojne probleme, pogotovo u saobraćaju. U Zaječaru i Boru proglašena je vanredna situacija, a problemi su i u Nišu.

Šef niškog Štaba zimske službe Svetislav Manić rekao je agenciji Beta da su na pojedinim lokalnim putevima u niškom kraju smetova visine 60 do 70 centimetara, a visina snijega na okolnim brdima je više od 40 centimetara.

Prema prognozama meteorologa, od sutra, pa sve do nedjelje na snazi će biti crveni meteoalrm skoro u cijeloj Srbiji, a jutarnje temperature spustiće se i do minus 20.

0 Shares
Copy link