Početna  /  Protić: Što je više Vukote to je manje SDS-a
Hercegovina nevesinje

Protić: Što je više Vukote to je manje SDS-a

NEVESINJE – Predsjednik Izvršnog odbora SP Slobodan Protić obraćajući se članovima partije u Nevesinju rekao je da “čemerna opozicija vladajućoj koaliciji u Srpskoj ne može ništa” i da sva istraživanja javnosti govore da je realan odnos snaga 70-30 odsto u korist vlasti.

Slobodan Protić

Oni (članovi opozicije) mogu da alaču i buču, a mi bi željeli da imamo kvalitetniju opoziciju, kaže Protić.

“Naša koalicija mora da popravlja ono što nije dobro u RS-u, a ima stvari koje nisu dobre, a izbori za našu partiju nisu problem. Naša partija više nema problem sa izbornim cenzusom, mi podižemo standarde i ambicije”, kaže on.

Protić dodaje da, od osnivanja SP, nisu imali česte slučajeve prelazaka odbornika i simpatizera SDS-a u njihove redove kao što je to slučaj sada.

“SDS je sveden na 14 odsto i još će da pada. Ja volim da kažem da, što je više Vukote, to je manje SDS-a, i što je više Čavića, Šukala i Borenovića, to je manje opozicije”, kaže Protić.

Slične stavove je ponovio predsjednik stranke Petar Đokić, a da je predizborna kampanja u Srpskoj uveliko počela dokazuju i danas, često korištena fraza, bitka za Sarajevo, ali i sve češće upiranje prstom u poziciju u Predsjedništvu BiH koju drži Mladen Ivanić uz konstataciju da su ga na tu poziciju doveli glasovi “muslimana”.

Ljubiša Bukvić

42 Shares
42 Shares
Copy link