Početna  /  Proradio sajt za prijavu privrednika za olakšice
Republika Srpska

Proradio sajt za prijavu privrednika za olakšice

Internet stranica prijava.vladars.net, na kojoj pravna lica i preduzetnici treba da se prijave radi izrade spiskova za dodjelu sredstava za mjesec april iz Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske puštena je u funkciju nakon što je prethodno bila nedostupna.

Pravna lica i preduzetnici treba da se prijave radi izrade spiskova za dodjelu sredstava za mjesec april iz Fonda solidarnosti shodno članu 13. i 14. Uredbe sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti COVID 19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Pravna lica i preduzetnici kojima je odlukama štabova za vanredne situacije zabranjeno obavljanje djelatnosti, koji su prestali sa radom kao posljedica djelovanja pandemije (izgubljeno tržište, nedostatak sirovina i slično) ili posluju sa smanjenim obimom treba da, najkasnije do 4. maja, popune prijavu na adresi prijava.vladars.net.

Podsjećamo, portal CAPITAL objavio je danas da se privrednici ne mogu prijaviti za olakšice jer ne radi sajt Vlade predviđen za to.

Privredna komora Republike Srpske dostavila je danas Vladi Srpske inicijativu da se produži rok za prijavu sa 4. maja na 11. maj, jer su se Komori obratili brojni privrednici koji su posebno naglasili da je ostavljeni rok prekratak i da obuhvata dane praznika, koji su neradni.

Izvor: Capital

1 Share
1 Share
Copy link