Početna  /  Velike stvari iz malih sredina: Produkcijska kuća ''Modex'' iz Gacka pokazala stvaralački potencijal (VIDEO)
gacko Trebinje Video

Velike stvari iz malih sredina: Produkcijska kuća ”Modex” iz Gacka pokazala stvaralački potencijal (VIDEO)

Produkcijska kuća ”Modex” iz Gacka postoji od 2014. godine, kada su je osnovali mladi entuzijasti Nebojša Tovarišić i Aleksandar Pavlović. Prvobitna ideja je bila da snimaju klipove za Youtube, sa osvrtom na probleme mladih, koje su obrađivali na sarkastičan način. Nakon prve faze, oni kreću u realizaciju kratkih igranih filmova, a priključuju im se brojne ”filmadžije” iz Gacka.

Udruženje ”Sunčana kapija” iz Trebinja je 26. februara organizovala prezentaciju rada produkcijske kuće ”Modex”, a prikazana su tri kratka filma: Svet bez telefona, Niti i Beskraj. Kako su prikazani filmovi zapravo i hronologija njihovog rada, vidljiv je značajan napredak, a kruna njihovog dosadašnjeg rada je film ”Beskraj”, koji je nesumnjivo njihovo najhrabrije i najkvalitetnije djelo. Njihov cilj je da kroz umjetnost ukažu na brojne probleme, prvenstveno mladih, sa akcentom na situaciju u Gacku i Hercegovini, ali i u ostatku Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Ekipa ”Modeksovaca” je govorila za internet magazin ”Moja Hercegovina”, o svojim počecima, filmovima koje su snimili i planovima, a svojim radom, posebno ostvarenjem ”Beskraj”, pokazali su potencijal i pravac u kojem će se i dalje kretati. Velike stvari su u prošlosti nerijetko dolazile iz malih sredina, pa ne bi trebalo iznenaditi ako ove mlade filmadžije u skorije vrijeme naprave pravi mali bum, bar u Hercegovini, za početak.

Igor Svrdlin

57 Shares
57 Shares
Copy link