Početna  /  Priština: Upucan Azem Vlasi, napadač identifikovan
Srbija Vijesti

Priština: Upucan Azem Vlasi, napadač identifikovan

Policija Kosova saopštila je danas da je identifikovana osoba koja je pucala na prištinskog advokata Azema Vlasija. Policija je navela da je u toku potraga i hapšenje Vlasijevog napadača.

azem_vlasi
Azem Vlasi (FOTO: Anadolija)

Advokat Azem Vlasi ranjen je jutros u 8.00 iz vatrenog oružja, potvrdila je ranije policija Kosova. Njegova supruga Nadira Avdić Vlasi rekla je da je jedna osoba ranila Vlasija u rame i da se Azem nalazi u Urgentnom centru Kliničko-bolničkog centra Kosova, kao i da je van životne opasnosti.

“Jutros je kod nas došla jedna osoba koja je tražila da je Azem zastupa u nekom predmetu. Azem je rekao da on ne radi na tim predmetima i poslije toga je došlo, kako sam mogla primijetiti, do guranja, poslije toga se čuo pucanj. Azem je ranjen u rame”, kazala je Avdić Vlasi.

Azem je u svjesnom stanju i sada se priprema za operaciju, dodala je Nadira Avdić Vlasi.

Prištinski mediji prenose izjavu prof. Ramuša Mavrićija koji je posredovao susretu Vlasija sa napadačem.”Telefonom me je pozvala jedna osoba koju ne poznajem. Rekla mi je da je iz sela Matičane u opštini Priština i zatražila je da se sastane sa advokatom Vlasijem, sa kojim sam drug od detinjstva. Pozvao sam Vlasija koji mi je rekao da dođe u ponedjeljak u 8.00. Ne znam mu ni ime niti ko je”, kazao je Mavrići.

Azem Vlasi je i politički analitičar, a bio je istaknuti političar u bivšoj Jugoslaviji.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap