Početna  /  Prevoznici koji bojkotuju točenje goriva pozvani na sastanak u Vladu RS!
Izdvajamo Republika Srpska

Prevoznici koji bojkotuju točenje goriva pozvani na sastanak u Vladu RS!

Foto: Ilustracija
Autoprevoznici iz Republike Srpske, koji su jutros parkirali svoje kamione i počeli desetodnevni bojkot točenja goriva, te samim tim prekinuli dopremu robe, pozvani su na sastanak u Vladu RS sa resornim ministrom saobraćaja i veza Nedeljkom Ćopićem.

Potvrdio je ovo za BUKU Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske.

„Već smo imali poziv iz Privredne komore Republike Srpske i iz Ministarstva saobraćaja i veza RS, tako da je za sutra u 13 časova dogovoren sastanak sa ministrom Nedeljkom Ćopićem koji će se održati u Vladi RS. Ovo je veliki pomak“, prokomentariso je Grbić koji još uvijek ne raspolaže sa podacima o broju prevoznika koji su danas prestali sa radom. Kako kaže te brojke će biti poznate najranije večeras, a najkasnije sutra do podne.

Podsjetimo razlog desetodnevnog štrajka je galopirajući rast cijena goriva, kao  i dosadašnji izostanak bilo kakve reakcije nadležnih institucija.

“Ne tražimo mi da nam neko da gorivo po cijeni od 1 KM, tražimo uslove koje daju zemlje u okruženju kako bi mogli normalno poslovati.“ – jasan je Grbić.

Izvor: BUKA

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap