Početna  /  Preokret u Trebinju: SNSD odustaje od kandidature Luke Petrovića za gradonačelnika?
Hercegovina Trebinje Vijesti

Preokret u Trebinju: SNSD odustaje od kandidature Luke Petrovića za gradonačelnika?

TREBINJE – Imenima pretendenata na mjesto gradonačelnika Trebinja još uvijek se licitira, a neizvjestan je i broj kandidata koji će se na predstojećim izborima naći u ovoj trci. Tako se spekuliše da SNSD na ovo mjesto ipak neće kandidovati Luku Petrovića, dok Slobodan Šaraba iz trebinjskog NDP-a još uvijek ne odustaje od ideje da njegov odbor kandiduje svog člana.

Luka Petrović (FOTO: Moja Hercegovina)
Luka Petrović (FOTO: Moja Hercegovina)

Nakon što je stavljena tačka na priču o kandidaturi režisera Emira Kusturice, rukovodstvo trebinjskog SNDS-a, prema nedavnim spekulacijama, odlučilo je da na ovo mjesto predloži Luku Petrovića, generalnog sekretara ove stranke. Kako nezvanično saznajemo, stvari su se u međuvremenu promijenile, pa je najizglednije da će umjesto Petrovića SNSD kandidovati Mika Ćurića, direktora trebinjske jedinice Poreske uprave.

Ove navode za naš magazin Ćurić nije htio da potvrdi, ali ni da demantuje.

– Vidio sam da se pisalo o tome na pojedinim portalima, ali ne želim da komentarišem. Mi nemamo tih problema. Šta bude stav partije, mi ćemo to poštovati – kratko je rekao Ćurić za „Moju Hercegovinu“.

Sa druge strane, Slobodan Šaraba iz trebinjskog NDP-a i dalje se drži stava da neće podržati Slavka Vučurevića kao zajedničkog kandidata Saveza za promjene, već da će na izbore ići sa svojim kandidatom. Konačna odluka o ovom pitanju, kaže, biće donesena za desetak dana.

– Mi ćemo u narednih deset dana izaći sa zvaničnim stavom predsjedništva stranke i njenog gradskog odbora po tom pitanju, a do 10. juna ćemo izaći sa konkretnim stavom i odlukom po pitanju gradonačelnika. Idemo na organe partije sa prijedlogom dva imena – rekao je Šaraba za naš magazin.

Slobodan Šaraba (FOTO: Moja Hercegovina)
Slobodan Šaraba (FOTO: Moja Hercegovina)

Stav NDP-a po ovom pitanju nismo uspjeli da saznamo od njegovog čelnog čovjeka Dragana Čavića, jer nam se nije javljao na telefon, ali smo komentar dobili od Zdravka Krsmanovića, jednog od potpredsjednika ove stranke, koji ovakav scenario smatra nemogućim.

– Ako Trebinje pripadne PDP-u, mi imamo odluke organa partije koje svi moraju poštovati. Ako je dogovor da se Čavić podrži u Banjaluci, onda ne može neko da iskače i kaže mi nećemo nekoga podržati u Trebinju, Kotor Varošu i tako dalje. Ako trebinjski NDP bude htio svog kandidata, onda ćemo mi sigurno, u skladu sa odlukama koje su donesene na glavnom odboru, ići na raspuštanje tog odbora i imenovanje povjerenika, jer nećemo dozvoliti da ono što obećamo ne ispunimo u cjelosti. Hoćemo jedno povjerenje i jedinstvo, jer je nama prioritetan cilj rušenje režima i svi pojedinačni istupi apsolutno nisu dozvoljeni – jasan je Krsmanović.

Zdravko Krsmanović (FOTO: Moja Hercegovina)
Zdravko Krsmanović (FOTO: Moja Hercegovina)

No, Šaraba odriješito kaže da njega zanima samo stav čelnog čovjeka Dragana Čavića, pri čemu naglašava da „Krsmanović nema nikakve veze sa odborom u Trebinju“. Nije želio da nam otkrije da li će, ukoliko NDP odbije da u Trebinju kandiduje svog člana, on ili neko od njegovih partijskih kolega iz ovog odbora ući u trku za gradonačelnika kao nezavisan kandidat.

– Sad me to nemojte pitati. Ja mislim da to vrh stranke neće uraditi, a ako odbije, tada ćemo donijeti odluku šta dalje. Mi smo gradski odbor NDP-a koji ima neku svoju politiku i koji je najavio da će imati kandidata. O tome će se izjasniti predsjedništvo i gradski odbor. Šta će biti ako bude, to je više za spekulacije – rekao je Šaraba za „Moju Hercegovinu“.

Za sada je jedino izvjesna ponovna kandidatura Slavka Vučurevića kao jedinstvenog kandidata Saveza za promjene. Njega će, kako je rekao za naš magazin, na izborima podržati sve stranke iz nekadašnje koalicije „Zajedno za Trebinje“ kojima će se, vrlo vjerovatno, pridružiti i pojedine stranke iz Federacije BiH. Trebinjski SNSD ići će u koaliciji sa SP-om i DNS-om.

Jelena Denda

0 Shares
0 Shares
Copy link