Početna  /  Predsjedništvo SDS pomjereno za sutra, objava kandidata za (grado)načelnike Prijedora, Prnjavora, Bijeljine…
Izdvajamo Republika Srpska

Predsjedništvo SDS pomjereno za sutra, objava kandidata za (grado)načelnike Prijedora, Prnjavora, Bijeljine…

Iako planirana za danas, sjednica Predsjedništva Srpske demokratske stranke pomjerena je za sutra, te će se održati u Banjaluci sa početkom u 12 časova, saznaje Moja Hercegovina.

Pitanje kandidata za gradonačelnika Bijeljine jedno je od najinteresantnijih, a kako tvrde odlično obavješteni izvori našeg portala iz najveće opozicione stranke u Srpskoj, advokat Miodrag Stojanović se iz “drugog plana” nametnuo kao, trenutno, najizgledniji izbor, iako su do posljednjeg trenutka najveći favoriti bili predsjednik Gradskog odbora SDS Bijeljina i poslanik u Narodnoj skupštini RS Tomica Stojanović i bivši predsjednik Upravnog odbora FK Radnik i proslavljeni fudbaler Mladen Krstajić.

“Imamo informacije da je ubacivanje Miodraga Stojanovića kao potencijalnog kandidata unijelo nemir, kako kod ljudi u bijeljinskom SNSD-u, tako i kod Miće Mićića i njihovih saradnika. Ništa još nije definitivno dogovoreno, ali kako trenutno stvari stoje, advokat Stojanović je najbliži kandidaturi”, ističe naš sagovornik te dodaje da o ovom pitanju traju intenzivni razgovori ali da ne isključuje mogućnost i da se za konačan dogovor pričeka još neki period.

Takođe, SDS će danas i zvanično predstaviti dr Maju Dragojević-Stojić, internistu-kardiologa iz Opšte bolnice Prijedor, kao i članicu Predsjedništva ove stranke, kao kandidata za gradonačelnika Prijedora. Time će staviti tačku na spekulacije da će u pomenutom gradu podržati DNS-ovog kanidata Dragutina Rodića, imajući u vidu da su ove dvije partije u koaliciji u Prijedoru, a SNSD u opoziciji.

Kandidata će zvanično predstaviti i prnjavorski SDS. Riječ je o mašinskom inženjeru Milanu Aleksiću, predsjedniku Izvršnog odbora ove stranke, koji će u novembru na crtu aktuelnom načelniku Darku Tomašu (SNSD). Kako saznaje Moja Hercegovina, zvaničnom objavljivanju Aleksićeve kandidature prisustvovaće i PDP-ovi poslanici Jelena Trivić i Draško Stanivuković, koji je i kandidat za gradonačelnika Banjaluke.

Oznake
0 Shares
0 Shares
Copy link