Početna  /  Predrag Škoro iz SNSD-a novi odbornik u Skupštini Grada Trebinja
Hercegovina Trebinje Vijesti

Predrag Škoro iz SNSD-a novi odbornik u Skupštini Grada Trebinja

TREBINJE – Umjesto Dragana Sorajića, koji je nedavno preminuo, u trebinjsku Skupštinu doći će odbornik SNSD-a Predrag Škoro, potvrdio je ovo za „Moju Hercegovinu“ generalni sekretar SNSD-a i poslanik u Narodnoj skupštini RS Luka Petrović.

Predrag Škoro (FOTO: Moja Hercegovina)
Predrag Škoro (FOTO: Moja Hercegovina)

Iako je Sorajić nastupao kao nezavisni odbornik, u trebinjsku Skupštinu je došao kao kandidat SNSD-a, tako da njegovo mjesto sada zauzima kadar ove stranke, koji je na redu po broju osvojenih glasova.

Petrović je na naše ptanje kako očekuje dalje djelovanje Pokreta za Trebinje izrazio uvjerenje da će oni „nastaviti da poštoju odluke organa stranke prema kome je otkazano povjerenje gradonačelniku Trebinja Slavku Vučureviću“.

Mi nećemo ni sa kim pregovarati, niti ćemo kome šta nuditi. Mi ostajemo čista opozicija, pa ako neko želi sa nama da bude opozicija, to ćemo već vidjeti. Mi nećemo ulaziti u ovu vlast koja je ostavila pustoš iza sebe, u svakom pogledu“, rekao je Petrović za naš magazin.

U trebinjskoj Skupštini je 27 odbornika. Većinu je donedavno činilo 16 odbornika, opoziciju deset (SNSD i DNS), dok je Slobodan Šaraba ispred NDP-a aktivan kako kritičar i pozicije i opozicije, sa tvrdnjom da nikada neće podržati Slavka Vučurevića, iako je predsjednik njegove stranke Dragan Čavć izjavio da će NDP na narednim lokalnim izborima u Trebinju sigurno biti na strani Saveza za promjene.

Budući da na mjesto Dragana Sorajića dolazi odbornik SNSD-a Predrag Škoro, opozicija će imati 11 odbornika, a pozicija ostaje sa njih 15, uključujući tu i odbornike Pokreta za Trebinje. Ukoliko Pokret za Trebinje napusti većinu, kako se ranije spekulisalo, aktuelna većina mogla bi nastaviti djelovanje sa 13 odbornika. Odbornik Socijalističke partije u trebinjskoj Skupštini podržava većinu Slavka Vučurevića, a eventualna promjena te podrške, kako je predsjednik gradskog odbora SP Rajko Ćapin ranije medijima rekao, zavisiće od političkih okolnosti.

Predrag Škoro je trenutno zaposlen u Elektroprivredi RS na mjestu portparola.

Nikolija Bjelica

 

0 Shares
0 Shares
Copy link