Pravda za Davida i svu djecu neće stati – ušli smo u priču iz srca i čistog obraza

TREBINJE – U Trebinju je na platou Kulturnog centra održan još jedan skup ”Pravda za Davida” koji je inicirala grupa građana ”Pravda za Davida – Trebinje”. Trebinjci su imali priliku još noćas da potpišu peticiju podrške ali i građansku krivičnu prijavu u kojoj potpisani punim imenom i prezimenom ili pseudonimom prijavljuju krivično djelo ”ubistvo” Okružnom tužilaštvu u Banja Luci. Organizatori su poručili da za sada nisu planirani sljedeći organizovani skupovi ali da će oni interno svaku noć doći kod Davidovog i Čihinog srca, zapaliti svijeću kako borba za pravdu i istinu ne bi prestala. 

Navedeno je da su oni kao organizatori svjesni sa kojim i kakvim pritiskom se suočavaju, kako oni, tako i svi prisutni, kao i oni koji nisu došli uslijed pritisaka i osuda. Poručili su da su u cijelu priču ušli srcem i čistog obraza te da će uvijek dići ruku u borbi za pravdu za istinu. Vrijeme koje je najbolji sudija će presuditi u nekim budućim danima da li su bili na pravoj strani, a kako navode, srce im kaže da jesu i da su ovi skupovi zapravo zalog za neku ljepšu i bolju budućnost. Skupu su prisustvovali otac i sestra Nemanje Čihorića, pruživši još jednom podršku, ali i zatraživši istinu za, pod nerazjašnjenim okolnostima, stradalog dvadesetjednogodišnjeg Nemanju Čihorića, u Trebinju, prije 16 godina.

Uz prigodne melodije i Davidovu pjesmu, okupljeni su sa pesnicom podignutom ka nebu i visoko uzdignutog čela odali počast svoj djeci koja su stradala pod nerazjašnjenim okolnostima, dokazavši da je borba za pravdu i istinu prisutna i vječna. Ponovo je pred okupljenim pušten recital u izvođenju beogradskog glumca Gorana Sultanovića, Disovo ”Naše vreme”, uz riječi organizatora da ono što Dis saopštava u ovoj pjesmi nisu samo Disovi dani, već i naši i, nažalost, svačiji, iako je napisana prije više od stotinu godina. Sljedeća organizovana okupljanja za sada nisu planirana, ali borba neće stati jer će  u danima koji slijede svi zainteresovani moći zapaliti svijeću i položiti cvijeće na srce koje predstavlja svu djecu. Kako je prošli put sklonjena Davidova slika i cvijeće, organizatori poručuju da će iznova postavljati srce ukoliko ono opet bude uklonjeno. Prema nezvaničnim informacijama, ”Pravda za Davida – Trebinje” će svaku noć oko 20:00 doći kod srca koje je postavljeno na platou, zapaliti svijeću i pustiti Davidovu pjesmu.‘’Propustimo li danas poučiti našu djecu umijeću jasnog mišljenja, sutra će marširati za guruom koji nosi najblistaviji plašt’’, citirali su organizatori Pola Bojera.

Do sada je, po tvrdnjama inicijatora ovog okupljanja, prikupljeno oko 1600 potpisa podrške, a večeras je potpisano oko 70 građanskih krivičnih prijava koje će biti proslijeđene Davidovom ocu Davoru, a potom i u Okružno tužilaštvo u Banja Luci. Peticije će takođe noćas ili sutra ujutro biti poslate u Banja Luku, takođe na adresu Davora Dragičevića.

Autor