Početna  /  Povučena poternica za Bogoljubom Karićem
Srbija

Povučena potjernica za Bogoljubom Karićem

Protiv Bogoljuba Karića ukinut je pritvor i povučena poternica.

bogoljub-karic

Nakon što je Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo naredbu kojom je obustavilo istragu protiv osumnjičenog Bogoljuba Karića i drugih, zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda ukinuo pritvor i naredio povlačenje poternice.

Odluka je doneta budući da su obustavom istrage od strane postupajućeg javnog tužilaštva prestali da postoje razlozi koji su opravdavali zadržavanje okrivljenog u pritvoru, navedeno u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Istraga za navedeno krivično delo vođena je zbog sumnje da je, u periodu od aprila 1994. godine, do februara 1997. godine (delimično za vreme međunarodnih sankcija), tokom osnivanja Preduzeća za mobilne telekomunikacije “Srbija BK PTT doo – Mobtel” i unošenja osnivačkog kapitala, tada okrivljenom Bogoljubu Kariću i preduzeću “BK trejd Inc”, suosnivaču “Mobtela”, pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 21.980.551,98. američkih dolara, na ime razlike između stvarne i lažno prikazane vrednosti unete opreme.