Početna  /  Posao za 29 pripravnika u Gradskoj upravi i ustanovama koje finansira Grad Trebinje
Hercegovina Trebinje

Posao za 29 pripravnika u Gradskoj upravi i ustanovama koje finansira Grad Trebinje

TREBINjE – U trebinjskoj Gradskoj upravi danas je obavljeno potpisivanje ugovora sa svršenim studentima viših i visokih škola o zasnivanju pripravničkog staža u administrativnoj službi Grada Trebinja i javnim ustanovama koje Grad finansira. 

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Gradonačelnk Trebinja Slavko Vučurević istakao je da će priliku za odrađivanje pripravničkog staža imati 29 osoba, od kojih su troje djeca poginulih boraca.

“U ovom trenutku mi nismo odredili novčanu naknadu zato što rebalansom budžeta, plan budžeta za iduću godinu tek treba da bude usvojen, tako da ćemo za sve ove ljude preuzeti obavezu plaćanja zakonskih obaveza tako da oni svoju dužnost mogu da obavljaju uredno, a budžetom za iduću godinu planiraćemo određena sredstva da imaju za sebe i da redovno dolaze na posao, da se obučavaju i steknu uslove i da se malo skinu sa budžeta svojih roditelja”, rekao je gradonačelnik Vučurević.

Svi pripravnici će biti raspoređeni u Gradsku upravu i u javne ustanove koje finansira Grad, ali gradonačelnik nije precizirao koliko će tačno biti zaposleno u Gradsku upravu, no tvrdi da mjesta ima za sve.

Jelena Bošković, diplomirani pravnik, iskazala je zahvalnost i rekla je da joj potpisivanje ugovora stvara šanse za pronalazak stalnog zaposlenja.

“Ja bih željela da se zahvalim gradonačeniku i upravi grada Trebinja. Ja sam diplomirani pravnik i  ova mogućnost će mi mnogo značiti zato što ću nakon godinu dana pripravničkog staža moći da polažem državni ispit i da konkurišem za neke konkurse na kojima  je uslov godina i više radnog staža”, kazala je Bošković.

Tanja Kenjić, Jelena Bošković i Slavko Vučurević (Foto: Moja Hercegovina)
Tanja Kenjić, Jelena Bošković i Slavko Vučurević (Foto: Moja Hercegovina)

Vučurević odgovorio na optužbe SNSD-a o pretrpanoj gradskoj administraciji

Na pitanje “Moje Hercegovine” na koji način će odgovoriti na optužbe SNSD-a i koalicionih partnera u vezi sa pretpanom gradskom administraciijom, Vučurević je odgovorio kontraoptužbama.

“Pitajte ih je li prenatrpan HET. Pandan tome je što mi primamo djecu poginulih boraca i ratnih vojnih invalida i roditelja koji su pošteni, nisu kriminalci, nisu lopovi. Koliko su oni primili kriminalaca. Od onih koji su ubice na drumu, pa do višestrukukih povratnika u pljačkama i rasturanju droge. Oni su primili takve u radni odnos, a ostavili su djecu poginulih boraca i ratnih vojnih invalida”, rekao je Vučurević, te novinare uputio na Kazneno-popravni zavod u Foči i Trebinju, da uporede spisak onih koji su napustili tu ustanovu sa spiskom zaposlenih u energetskom sektoru.

Miloš Bajović

0 Shares
0 Shares
Copy link