Poreska uprava u Trebinju zatvorila sedam privrednih subjekata

Inspekcija Poreske uprave Republike Srpske nastavila je akciju terenske kontrole i kažnjavanja poslovnih subjekata u Trebinju zbog uočenih nepravilnosti u radu.

Prekršajnim nalogom i rješenjem o privremenom zatvaranju na 15 dana zbog neizdavanja fiskalnih računa sankcionisane su i dvije najveće pekare u centru Trebinja – „Artos“ i „Leotar“.

Inspektori Poreske uprave su na području Trebinja na 15 dana zatvorili sedam privrednih subjekata zbog neizdavanja fiskalnih računa.

U Poreskoj upravi RS kažu da će akcija kontrole rada privrednih subjekata biti nastavljena i u narednom periodu sa ciljem suzbijanja sive ekonomije i nelojalne konkurencije, te uvođenja u zakonske okvire subjekata koji rade neregistrovani.

Na terenu aktivno radi nekoliko inspekcijskih timova, koji vrše nadzor na području cijele Republike Srpske, sa akcentom na registraciju subjekata, legalnost robe u prometu, izdavanje fiskalnih računa i prijavu radnika u Jedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa“, ističu u Poreskoj upravi RS.

Direktor trebinjske Filijale Poreske uprave Republike Srpske Siniša Tarana rekao je Srni da će kontrola privrednih subjekata biti nastavljena i narednih dana.

On je napomenuo da se, budući da se uskoro očekuje izmjena zakona o fiskalnim kasama, može očekivati da kazne za nepravilnosti budu povećane.

Tagovi:
Autor