Početna  /  Poreska kontrola u Istočnoj Hercegovini: Izrečeno 60.500 KM kazni i osam zabrana djelatnosti
bileća gacko Hercegovina ljubinje nevesinje Trebinje

Poreska kontrola u Istočnoj Hercegovini: Izrečeno 60.500 KM kazni i osam zabrana djelatnosti

Tokom intezivnije kontrole koju je Poreska uprave Republike Srpske (PURS) započela pošle sedmice, poreski inspektori su u Bileći, Trebinju, Gacku, Ljubinju, Nevesinju i Foči za prvih sedam dana izdali prekršajne naloge u iznosu od 60.500 maraka, te osam rješenja o zabrani djelatnosti na 15 dana, saznaje naš portal.

Poreska uprava RS, Područni centar Trebinje (FOTO: Moja Hercegovina)
Poreska uprava RS, Područni centar Trebinje (FOTO: Moja Hercegovina)

Kako su iz Poreske uprave Srpske naveli za naš portal, u prvoj sedmici pojačanih kontrola njihovi inspektori su u Područnom centru Trebinje izvršili 21 kontrolu, pri čemu je kod 11 poreskih obveznika konstatovana nepravilnost, a zatečena su dva neprijavljena radnika.

– Zbog uočenih nepravilnosti u radu, Poreska uprava je navedenim poreskim obveznicima izdala 11 prekršajnih naloga na iznos kazne od 5.500 maraka i osam rješenja o izricanju mjere zabrane obavljanja djelatnosti na 15 dana – naveli su iz PURS-a za „Moju Hercegovinu“.

Poreska uprava RS-a pojačala je kontrolu zbog sve ćešćeg prometa mimo fiskalnih kasa i neprijavljenih radnika, a kako su nam kazali, pojačana kontrola nastaviće se i u narednom periodu.

Jelena Denda Borjan

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap