Početna  /  Pomoć iz Amerike za najugroženije porodice u Trebinju
Hercegovina Trebinje Vijesti

Pomoć iz Amerike za najugroženije porodice u Trebinju

Trebinje – Slobodan Galeb, dobrotvor koji već sedam godina pomaže svoj zavičaj, i ove godine je, u saradnji sa Kolom srpskih sestara iz Kalifornije, sakupio i darovao sredstva trebinjskom Centru za socijalni rad u iznosu od 8. 500 dolara, namijenjenih građanima Trebinja koji se nalaze u stanju socijalne potrebe.

Foto: Moja Hercegovina
Marina Popovac sa djecom (Foto: Moja Hercegovina)

Milorad Matijašević, sestrić Slobodana Galeba, u ime porodice, uručio je, kako kaže, skromnu pomoć Centru za socijalni rad.

„To je na neki način postala tradicija. Svake godine Kolo srpskih sestara iz Amerike u saradnji sa mojim ujakom i ostalim ljudima dobre volje, humanistima koji potiču iz ovih krajeva, prikupi određenu svotu novca i to doniraju Centru za socijalni rad. Ta saradnja je već postala tradicija i mislim da je obaveza svih ljudi koji mogu da pomognu, da se solidarišu sa tim ljudima koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji“, kaže Matijašević.

Izrazio je nadu da će akcija u budućnosti poprimiti još veće razmjere i da će saradnja biti još bolja.

„Slobodan Galeb je čovjek velikog srca, veliki humanista i on se trudi svojski da i ostale ljude animira u akciju. Takođe bih apelovao na naše ljude odavde da se uključe u ovu akciju, jer mislim da Centar za socijalni rad svojim trudom i pregalaštvom zaslužuje da im se pomogne, jer mnogo je korisnika ovdje, a za ove ljude bi to značilo mnogo“, naglasio je Matijašević.

Milorad Matijašević (Foto: Moja Hercegovina)
Milorad Matijašević (Foto: Moja Hercegovina)

Mila Marić, direktorka trebinjskog Centra za socijalni rad izrazila je veliku zahvalnost, ali i žal zbog toga što ove godine Slobodan Galeb nije mogao doći u Trebinje, iako je u posljednjih sedam godina lično prisustvovao raspodjeli sredstava.

„Naši veliki dobrotvori i Kolo srpskih sestara danas su darovali novčani dar Centru za socijalni rad u iznosu od 8. 500 dolara. Porodica Galeb je izdvojila 5000 dolara, a Kolo srpskih sestara tri i po hiljade dolara. Ovom prilikom se zahvaljujem našim donatorima koji već osam godina u jesen doniraju značajna sredstva za najugroženije kategorije našeg grada“, kazala je Marić.

Mila Marić (Foto: Moja Hercegovina)
Mila Marić (Foto: Moja Hercegovina)

Marina Popovac živi u trebinjskom selu Ljubomir. Ima šestoro djece i kaže da joj pomoć iz Amerike mnogo znači.

„Ova pomoć je nešto veliko za moju porodicu, za djecu. Centar za socijalni rad nam zaista pomaže i ovdje su mi vrata uvijek otvorena“, kaže Popovac.

Pomoć u novcu koja je stigla iz Amerike dobiće 72 najugroženije porodice, kojima će biti dodijeljeno po 200 konvertibilnih maraka.

Miloš Bajović

130 Shares
Copy link
Powered by Social Snap