Početna  /  Pogledajte kako policajac pali kontejner na sinoćnjem protestu u Beogradu (VIDEO)
Srbija

Pogledajte kako policajac pali kontejner na sinoćnjem protestu u Beogradu (VIDEO)

Posljednja dva dana u Beogradu, a od sinoć u još nekim gradovima u Srbiji, građani revoltirani najavom novog pooštravanja mjera, izašli su na proteste. Beograd je sinoć, ali i preksinoć, ličio na bojno polje, a vlast u gotovo svakom obraćanju medijima ističe kako su učesnici protesta vandali koji ruše i pale Beograd.

Protest koji je prije dvije noći spontao počeo u Beogradu postaje sve brojniji. Sinoć se nezadovoljstvo građano proširilo i na Novi Sad i Kragujevac, a najavljena su nova okupljanja građana. Vlast i gotovo svi mediji u Srbiji ističu kako su učesnici protesta vandali koji ruše i pale Beograd. Dnevne novine ”Informer” je u jednom od izvještaja demonstrante nazvao fašistima. Paljenje kontejnera, policijskih auta i marica pripisuje se demonstrantima i koristi kao jedan od glavnih ”aduta” u degradiranju nezadovoljnih građana. Na jednom od snimaka sa sinoćnjeg protesta u Beogradu jedan pripadnik u prolazu pali kontejner, kako navode pojedini mediji.

Za noćas je najavljeno novo okupljanje, a pored Beograda, Novog Sada i Kragujevca,  moguće je ”uključenje” i drugih gradova u proteste. Na društvenim mrežama može se pročitati da je među okupljenim i veliki broj ”ubačenih” ljudi sa zadatkom da naprave haos, a glumac Sergej Trifunović, predsjednik PSG-a, sinoć je u masi dobio više udaraca i jedan jači udarac foto-aparatom, a utvrđeno je da je čovjek sa foto-aparatom zapravo pripadnik BIA-e. Juče ste mogli pogledati i grupu muškaraca koji su po pretpostavkama novinarki pripadnici privatnog obezbjeđenja.

MUP Srbije negira da je pripadnik žandarmerije zapalio kontejner i ovakve navode naziva ”još jednom u nizu besmislica i laži”.

Igor Svrdlin

 

14 Shares
14 Shares
Copy link