Početna  /  Počinje rekonstrukcija trebinjskog Kulturnog centra
Hercegovina

Počinje rekonstrukcija trebinjskog Kulturnog centra

Rekonstrukcija trebinjskog Kulturnog centra trebala bi da počne u narednih desetak dana, a već za nekoliko mjeseci ovaj grad bi trebalo da dobije jedan od najsavremenijih kulturnih centara u BiH. Ovo je saopšteno danas novinarima u Trebinju nakon sastanka gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića  sa Surejaom Polatom, potpredsjednikom turske agencije za razvoj TIKA, koja će finansirati rekostrukciju ovog objekta.

Potpredsjednik TIKA-a Sureja Polat i gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević (Foto: Moja Hercegovina)
Potpredsjednik TIKA-a Sureja Polat i gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević (Foto: Moja Hercegovina)

Kolika je vrijednost cijelog projekta Polat nije želio da govori, jer smatra da time umanjuje njegov cjelokupan značaj, iako je ranije bilo govora o cifri od oko milion evra.

Kako je ranije najavljeno projektom je planirana potpuna rekonstrukcija zgrade – od sistema za grijanje i hlađenje, mokrih čvorova i keramike, fasade sa otvorima, do obnove i opremanja bisokopske sale.

„Kada se otkrije cijena, kao da je riječ o nekoj trgovini, a ovdje smo da ostvarimo međuljudske odnose i odnose između naših srca. Mislim da će se ova pozitivna energija odraziti na mnogo toga što ćemo ovdje odraditi. U našoj ekipi se nalazi akademski tim stručnaka, koji su došli da vide projekat na licu mjesta i da osjete situaciju. Nadamo se da ćemo i u narednom periodu imati priliku da sarađujemo“, rekao je Polat.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević je suguran da tursko ulaganje u trebinjsku kulturu znači ogroman doprinos saradnji Trebinja i cijele Hercegovine sa Turskom.

On je podsjetio da je do projekta rekonstrukcije Kulturnog centra u Trebinju došlo nakon ranijeg sastanka između srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Nakon sastanka u gradskoj upravi Polat je sa saradnicima obišao prostorije ovdašnjeg Kulturnog centra.

Nikolija Bjelica

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
  • Auuu Vučureviću izgorio si ko šibica kad te Mile potkači neće biti većeg izdajnika od Brankovića do danas.

0 Shares
0 Shares
Copy link