Početna  /  Pljuštale uvrede i psovke između odbornika kluba ”Za pravdu i red” i Luke Petrovića (VIDEO)
Izdvajamo Trebinje

Pljuštale uvrede i psovke između odbornika kluba ”Za pravdu i red” i Luke Petrovića (VIDEO)

Jutros u 10 časova počela je 13. redovna sjednica Skupštine Grada Trebinja, a u toku prve tačke Dnevnog reda – Odbornička pitanja, došlo je do žestokog verbalnog duela između Luke Petrovića, šefa odborničkog kluba SNSD i odbornika iz kluba ”Za pravdu i red”. Tokom obraćanja Nebojše Milišića koji je smatrao da mu je povrijeđeno odborničko pravo jer nije dobio odgovor na postavljeno odborničko pitanje, Luka Petrović se okrenuo prema Milišiću i uputio niz uvreda, da bi verbalni sukob eskalirao u kanonadu obostranih uvreda.

Dragoslav Banjak, predsjednik Skupštine Grada Trebinja bio je prinuđen pozvati kratku pauzu kako bi zaustavio verbalni sukob i spriječio eventualnu eskalaciju sukoba. Sukob je isprovocirao Luka Petrović kada je nizom uvreda prekinuo izlaganje Nebojše Milišića, odbornika kluba ”Za pravdu i red”. Nakon toga je uslijedio niz uvreda sa obje strane, a u sukob su se uključili i ostali odbornici kluba ”Za pravdu i red”, kao i pojedini odbornici skupštinske većine. Neprimjerenim rječnikom obje strane bačena je mrlja na rad Skupštine Grada Trebinja.

Početak kao i eskalaciju verbalnog sukoba možete pogledati pred kraj prvog video zapisa koji smo jutros emitovali uživo na FB stranici internet magazina ”Moja Hercegovina”.

Luka Petrović je poručio Milišiću da ”nema dva razreda Osnovne škole i da ne je*e govna”, a nakon toga je uslijedio niz uvreda na račun šefa odborničkog kluba SNSD-a. Duško Ninković je Petrovića u više navrata nazvao dezerterom i fu*arom, na šta mu je odgovoreno da nema dana radnog staža i da ništa ne rade osim što se izležavaju. Ninković je odgovorio Petroviću da nema radnog staža upravo zbog ljudi poput njega. Rasprava je potom prerasla u kakofoničnu sliku kojoj ne bi trebalo biti mjesta u skupštinskoj sali.

Ovakvo ponašanje je apsolutno nedopustivo jer skupštinska sala ne smije služiti za razgovore i rasprave ove vrste, a što je nakon pauze rekao i Saša Borjan, odbornik PDP-a, zamjerivši predsjedniku Skupštine to što ne sankcioniše ovakve ekcese, na šta je Dragoslav Banjak konstatovao da je incident zaustavio i spriječio eskalaciju sukoba pozivanjem pauze, te da bi, ukoliko bi sankcionisao odbornike odstranjivanjem sa sjednice, morao sankcionisati skoro polovinu odbornika, nakon čega bi sjednica morala biti prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Igor Svrdlin 

14 Shares
Copy link
Powered by Social Snap