Početna  /  Planinarka Ivana Tabaković prebačena u trebinjsku bolnicu
Hercegovina

Planinarka Ivana Tabaković prebačena u trebinjsku bolnicu

TREBINJE – Članica PK „Vučji zub“ iz Trebinja, Ivana Tabaković, koja je u nedjelju veče spasena prilikom pada niz strminu, u pohodu ka vrhu Orjena, danas je iz risanske bolnice prebačena u bolnicu u Trebinju.

Bolnica u Trebinju (Foto: Moja Hercegovina)
Bolnica u Trebinju (Foto: Moja Hercegovina)

Ivana se nalazi na odjeljenju intenzivne njege, gdje će je, prema riječima dežurnog doktora i anesteziologa Stanka Buhe, liječiti konzervativnom terapijom, lijekovima, previjanjem promrzlina i bez operacija. Buha je danas medijima rekao da Ivana trenutno nije komunikativna, ali da reaguje na bolne draži, što je ohrabrujuće u procesu oporavka.

Doktor Stanko Buha
Doktor Stanko Buha

Ljekari u Risnu su utvrdili da, što se mozga tiče, povreda je takva da operativno liječenje ne dolazi u obzir. Nadamo se da će njen organizam dobro reagovati na lijekove i da će se lokalne promjene na nogama zamiriti, kao i da neće biti potrebe za plastičnim zahvatima. U ovoj fazi ne možemo reći u kojem će smjeru ići liječenje“, rekao je dr Buha.

On je istakao da trebinjska bolnica u ovom slučaju raspolaže sa svim potrebnim lijekovima, kao i stručnim kadrom, te da nema potrebe za Ivaninim premiještanjem u druge zdravstvene ustanove.

Buha je pojasnio da u slučaju promrzlina dolazi do izumiranja kože i da je za to neophodno duže liječenje, jer je, kako je kazao, u ovom slučaju promrzlo i potkožno tkivo.

Mladu planinarku u trebinjskoj bolnici danas su dočekali roditelji i braća, koji, nisu željeli davati izjave za medije. Oni su istakli zahvalnost svima koji su učestvovali u njenom spašavanju iz provalije Orjena, kao i medicinskom osoblju u Meljinama i Risnu.

Nikolija Bjelica

152 Shares
152 Shares
152 Shares
Copy link