Početna  /  Pismo čitaoca pod pseudonimom Ludi šeširdžija upućeno Gradskoj upravi: Kako je moguće da novorođenčad simpatizera i aktivista režima dobiju veću pomoć?! To je gospodo FAŠIZAM!
Izdvajamo Teme i komentari

Pismo čitaoca pod pseudonimom Ludi šeširdžija upućeno Gradskoj upravi: Kako je moguće da novorođenčad simpatizera i aktivista režima dobiju veću pomoć?! To je gospodo FAŠIZAM!

Danas se novinaru našeg magazina javio jedan čitalac koji nam je poslao pismo ”adresirano” na Gradsku upravu Trebinje, a tiče se novčanog iznosa koje dobija svaka beba rođena u Trebinju. Iznosi nisu identični za svako novorođenče, što je i Ludog šeširdžiju (na kojem pseudonimu je insistirao naš čitalac) motivisalo da napiše ovo pismo. Na kraju pisma dodaje da ga je potpisao pseudonimom ”jer valja da gospoda po kancelarijama malo ispiraju usta ovim tekstom”. Pismo prenosimo u cjelosti i bez izmjena.

Gradskoj upravi Trebinja;

Pišem   vam   kao   građanin   grada   Trebinja; kao   čovjek   koji   je   protiv   fašizma   ali   i komunizma, kao vjernik i liberal, kao neko ko je za ravnopravnost i protiv svake vrste diskriminacije.

Pišem vam kao čovjek, neozlobljenog srca i čistog uma.

Već duže vremena mi nije jasno kako već od rođenja odvajate djecu jednih od djece drugih. Jasno je da se ta praksa nastavlja i u ostalim uzrastima ali sada ne bih o tome.

Odvajanja je uvijek bilo, ali je nenormalno da ne napredujemo u civilizacijskom i svakom drugom smislu pa da ta praksa se ne umanji ili  skroz  nestane.

Kako je moguće da pomoći za novorođenčad nisu istog iznosa? Valjda je to pomoć našem novom malom sugrađaninu, a ne njegovim roditeljima. Valjda svako novorođenče ima iste potrebe: pelene, krevetac,odjeću, kolica… Kakve veze ima da li roditelji rade ili ne ili koliki su im iznosi plata?  Ljudima  koji  ne  rade   ili   su  u  teškoj   finansijskoj   svakako  treba  pomoći.

Da roditeljima treba pomoći, i tu treba praviti razliku jer je svakako ima. Onima koji nisu u teškoj situaciji (među kojima sam i sam) smatram da ne treba izdvajati posebnu pomoć.

Isplaćivati različite iznose za novorođenčad nije ništa drugo do čist FAŠIZAM. Osnovna misao fašizma je da jedni više vrijede od drugih, a vi to u praksi sprovodite. I kako je moguće da se sa većim brojem djece ta pomoć umanjuje? Prvo dijete više vrijedi nego drugo? Drugo nego treće? Treće nego četvrto itd. Ili postoji neka antinatalitetna strategija?

Da se jasno razumijemo: Ovdje nije riječ o novcu. Iako se gnušam svakog javnog dobročinstva radi lične promocije, sav iznos koji sam dobio, spreman sam javno da dam nekome kome je potrebnije nego meni. Ne da bih izgledao da sam dobar već da pokažem da nije riječ o novcu.

Kako je moguće da simpatizeri i aktivisti režima imaju veće pomoći od onih koji to nisu? Nikako izuzev ako se ne sprovodi ono što je gore napisano velikim slovima.

Namjerno ću se potpisati   pseudonimom jer valja da gospoda po kancelarijama malo ispiraju usta ovim tekstom.

Prestanite sa nakaradnom praksom. Izjednačite pomoć svakom mališanu.

SVA DJECA TREBA DA IMAJU ISTA PRAVA!

Ludi šeširdžija

 

3 Shares
3 Shares
Copy link