Petak, 24.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Pikula tražio da ga puste, sud odbio

  Podijeli:

  Vrhovni sud RS odbio je žalbu na rješenje o produženju pritvora Trebinjcu Daku Pikuli (30), osuđenom na 15 godina za ubistvo trebinjskog kikboksera Marka Đerića (24).

  pikula-sudjenje-ubistvo

  „Žalba je odbijena kao neosnovana“, rečeno je „Nezavisnim“ iz Vrhovnog suda RS.

  Pikula je prvostepenom presudom proglašen krivim za teško ubistvo mladog Trebinjca, baš kao i tridesetogodišnji Miljan Ratković, koji je osuđen na 19 godina za taj zločin, te na 18 mjeseci za nedozvoljeno posjedovanje oružja, tako da mu je izrečena jedinstvena kazna od 20 godina.

  Istom presudom Okružnog suda u Banjaluci, donesenom krajem prošlog mjeseca, trećeoptuženi u ovom slučaju Trebinjac Radovan Andrić (20) oslobođen je optužbi, te je sud naložio da on odmah bude pušten.

  Pikulin advokat Milorad Ivošević potvrdio je za „Nezavisne“ da je i on upoznat sa činjenicom da je njegovom klijentu odbijena žalba kojom se žalio na rješenje o produženju pritvora.

  „On je lično pisao tu žalbu, jer smatra da nije počinio djelo za koje ga terete“, naveo je Ivošević.

  On je dodao da presudu još nisu dobili, te je ujedno najavio da će na nju, sigurno je, uložiti žalbu.

  „Presuda je donesena bez ikakvog dokaza“, rekao je Ivošević, koji je ocijenio da je ovo bilo političko suđenje ocu i sinu.

  Podsjetimo, suđenje je sprovedeno u Banjaluci, jer je Pikula sin sudije Okružnog suda u Trebinju Milosava Pikule.

  Po mišljenju Sudskog vijeća, kojim je predsjedavala Vesna Stanković Ćosović, motiv ovog ubistva je bezobzirna osveta, jer se Marko Đerić ranije sukobio sa Ratkovićem te Pikulom i njegovom suprugom.

  Prema presudi, u Đerića, u kojeg je pucao Ratković, ispaljeno je sedam hitaca, s tim što ga je pogodio jedan, i to u leđa, a bio je smrtonosan.

  „Teško ubistvo izvršeno je organizovano, nakon priprema, dogovora i planova“, kazala je Stanković Ćosović.

  Ocijenila je da su okrivljeni ovo krivično djelo počinili sa direktnim umišljajem, svjesni njegove težine.

  Nakon presude, otac ubijenog kikboksera bio je vidno nezadovoljan.

  „Presuda je skandalozna“, rekao je Slobodan Đerić, otac mladića koji je ubijen u sačekuši 24. maja 2015. godine.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI