Početna  /  Pešikan: Izgraditi centralni spomenik svim poginulim borcima odbrambeno-otadžbonskog rata
Hercegovina Trebinje

Pešikan: Izgraditi centralni spomenik svim poginulim borcima odbrambeno-otadžbonskog rata

TREBINJE – Delegacije Udruženja djece poginulih boraca “Nasljeđe” i Udruženja veterana Republike Srpske danas su u Trebinju položile cvijeća na Spomenik braniocima Trebinja od 1991. do 1996. godine, čime su obilježili 12. maj – Dan vojske Republike Srpske.

Foto: SRNA

Predsjednik udruženja “Nasljeđe” Saša Pešikan kaže da su na ovaj način željeli da da odaju počast svim poginulim borcima, ali i svim ljudima koji su na bilo koji način bili angažovani u Vojsci Republike Srpske, borili se i doprinijeli da danas imamo Republiku Srpsku i slobodu.

On je istakao da će “Nasljeđe” u narednom periodu zahtijevati od nadležnih institucija da u Banjaluci ili Istočnom Sarajevu što prije bude izgrađen centralni spomenik svim poginulim borcima odbrambeno-otadžbonskog rata.

Govoreći o položaju djece poginulih boraca, Pešikan je naveo da će “Nasljeđe” sačiniti socijalnu kartu djece poginulih boraca, naglašavajući da bi ove kategorije trebalo da imaju prednost pri zapošljavanju u svim institucijama, ustanovama i javnim preduzećima.

Izvor: SRNA

0 Shares
0 Shares
Copy link