Početna  /  PDP Trebinje na otvaranju predizborne kampanje poručio: Odbranićemo Republiku Srpsku od SNSD-a!
Izdvajamo Trebinje

PDP Trebinje na otvaranju predizborne kampanje poručio: Odbranićemo Republiku Srpsku od SNSD-a!

Jutros u 10 časova, simboličnim lijepljenjem prvog plakata, početak kampanje obilježila je Partija demokratskog progresa u Trebinju. ”Srpska mora da se brani” je slogan kojim će se potencijalnim biračima predstaviti PDP, uz poruku da se Republika Srpska danas mora braniti od unutrašnjeg neprijatelja – aktuelne vlasti. Povodom početka kampanje kratko smo porazgovarali sa Ljubišom Krunićem i dr Sašom Borjanom, nosiocima lista za NSRS i Parlament BiH u pripadajućim Izbornim jedinicama. Krunić je za naš magazin istakao da građani biraju između dva puta – puta korupcije i kriminala ili puta odbrane Republike Srpske, a dr Borjan se nadovezao da je unutrašnji neprijatelj Republike Srpske aktuelna vlast na čelu sa Miloradom Dodikom.

‘’Građani Republike Srpske imaju samo dvije staze ili dva puta. Jedna staza je obilježena vlašću Milorada Dodika i SNSD-a sa njihovim koalicionim partnerima. Ta staza obilovala je korupcijom, kriminalom, nepotizmom, kupljenim diplomama, poniženjem boraca i ratnih vojnih invalida i želimo da se to više nikad ne ponovi! Za vrijeme vladavine ovog režima su mnogi građani napustili Republiku Srpsku, veliki broj obrazovanih i kvalitetnih ljudi, to je velika šteta, a staza Milorada Dodika obilježena je i velikim padom nataliteta.” – rekao je Ljubiša Krunić za naš magazin.

Kada su u pitanju očekivanja PDP-a, naš sagovornik ističe da je uvjeren u pobjedu Jelene Trivić.

”Što se tiče naših očekivanja, ja kao nosilac liste za NSRS u Izbornoj jedinici 9 mogu da kažem da smo sigurni u pobjedu Jelene Trivić kao kandidata za predsjednika Republike Srpske, a naravno da ćemo dati punu podršku i Mirku Šaroviću kao kandidatu za Predsjedništvo. Druga staza koju narod može da bira je upravo staza na čelu sa našom Jelenom Trivić, budućom predsjednicom, a to je staza koja će vratiti dostojanstvo borcima, misliti o pravima radnika, napraviti antikorupcioni tim koji će utvrditi sve ono čime se bavila ova vlast, a narod će nakon inventure biti iznenađen koje je negativne posljedice donijela vlast na čelu sa Miloradom Dodikom. Jednostavno, borićemo se da Republika Srpska ponudi ljudima uslove da ostanu ovdje!’’ – kaže narodni poslanik u aktuelnom sazivu Narodne skupštine Republike Srpke.

Nosilac liste Partije demokratskog progresa za Parlament Bosne i Hercegovine, u Izbornoj jedinici 3, biće dr Saša Borjan. Predstavljajući slogan sa kojim izlaze na oktobarske izbore, Borjan je za MH iznio mišljenje da je stvarni neprijatelj Republike Srpske zapravo aktuelna vlast.

‘’Slogan Jelene Trivić i Partije demokratskog progresa je ‘’Srpska mora da se brani’’što je posebno bitno u kontekstu posljednjih dešavanja vezano za rasprodaju prirodnih bogatstava Republike Srpske, prodaje Alumine i rudnika Ljubija, a imamo i primjer fotonaponske solarne elektrane tu pored Trebinja koja će biti prodata Mađarima. Nekada smo se borili protiv spoljašnjih neprijatelja i branili Republiku Srpsku, a sada našu Republiku Srpsku moramo da branimo od SNSD-a!’’ – rekao je dr Saša Borjan, nosilac liste za Parlament BiH u Izbornoj jedinici 3.

Igor Svrdlin

2 Shares
2 Shares
Copy link