Početna  /  PDP-ov odbornik Lazar Vučković u sukobu interesa: CIK mu neće oduzeti mandat ni zabraniti kandidovanje
Hercegovina Trebinje Vijesti

PDP-ov odbornik Lazar Vučković u sukobu interesa: CIK mu neće oduzeti mandat ni zabraniti kandidovanje

TREBINjE – Odbornik Partije demokratskog progresa (PDP) u trebinjskoj Skupštini Lazar Vučković tvrdi da je Komisija za utvrđivanje interesa ustanovila da on jeste u sukobu interesa, ali da mu Centralna izborna komisija (CIK) neće zabraniti kandidovanje na izborima naredne četiri godine, te da on neće vratiti mandate, kao što se spekuliše i pišu pojedini mediji.

Lazar Vučković (Foto: Moja Hercegovina)
Lazar Vučković (Foto: Moja Hercegovina)

Vučković je za “Moju Hercegovinu” potvrdio da je kontaktirao sa CIK-om i da mu je rečeo da se neće preduzimati nikakve sankcije, a uskoro bi mu za to trebala stići i pismena potvrda.

To znači da će Vučković biti na istom mjestu u trebinjskoj Skupštini i narednih petnaestak dana, te da ostaje važeća i njegova ponovna kandidatura za odbornika.

U martu ove godine je grupa anonimnih građana pokrenula pitanje sukoba interesa, između ostalih, i za Lazara Vučkovića zbog toga što je na skupštinskom zasijedanju raspravljao i glasao o budžetu Vatrogasne jedinice Lastva, gdje je zaposlen kao vatrogasac.

“Kolege iz SNSD-a i njihovi portal ne treba da se sekiraju. Ja ću biti na raspolaganju i dostaviti im svaku informaciju. Republička komisija za sukob interesa je pokrenula taj process, tražili su sve papire, dostavili smo ih na vrijeme. Ja sam se žalio i oni su mi rekli da je prošao rok i da će odluka biti pravosnažna. Njima je žalba tek stigla u ponedjeljak, jer je prije bio vikend i oni su odlučili da se ne uvažava moja žalba i donijeli odluku o oduzimanju mandata.  Oni su uputili rješenje meni i CIK-u. Tu stoji da će u slučaju da CIK donese odluka i postupi onako kako je postupao proteklih sedam godina, oni će se onda žaliti Ustavnom sudu BiH. A šta je bilo tih sedam godina? – CIK nikad nikome nije oduzeo mandate niti zabranio kandidovanje na izborima, tako da po mišljenju CIK-a ja nisam u sukobu interesa”, objašnjava Vučković.

Podsjećamo, ranije je ista sudbina zadesia i odbornika Pokreta za Trebinje Miljana Vukovića, koji se zarad ponovne kandidature, ipak,  odrekao svog mandata.

12 Shares
12 Shares
Copy link