Početna  /  Patrijarh Irinej zabranio javne nastupe svešteniku Vukašinu Milićeviću: “Svoja mudrovanja stavlja iznad uma Crkve…”
Srbija

Patrijarh Irinej zabranio javne nastupe svešteniku Vukašinu Milićeviću: “Svoja mudrovanja stavlja iznad uma Crkve…”

Patrijarh srpski gospodin Irinej zabranio je javne nastupe svešteniku Vukašinu Milićeviću, koji je i profesor Bogoslovskog fakulteta.

Kako stoji u dopisu koji je ocu Vukašinu poslao patrijarh Irinej, koji mu je kao mitropolit beogradsko-karlovački i “nadležni” vladika, ocenjuje se da on na svoju ruku i bez odobrenja i blagoslova nastupa u javnosti, odnosno u štampanim i elektronskim medijima, kao i na društvenim mrežama, pri čemu iznosi stavove suprtone stavovima Svetog Arhojerejskog Sinoda i patrijarha.

Patrijarh u ovom dopisu navodi da se otac Vukašin ne libi da kritikuje zvanične stavove crkve i da “svoja umovanja i mudrovanja stavlja iznad sabornog uma Crkve”.

Zbog navodnog nepoštovanja odluka Svetog Arhijerejskog Sinoda, tokom njegovih javnih nastupa doneta je takva odluka, a njegov status stavljen je pod nadležnost Crkvenog suda Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Milićević je potvrdio Nedeljniku da je takva odluka zaista doneta i kratko je poručio da će poštovati odluku patrijarha.

7 Shares
7 Shares
Copy link