Početna  /  ”Ovo je sumrak demokratije” – Opozicija u Trebinju pozvala gradonačelnika da izađe iz zgrade gdje se vrši prebrojavanje glasova!
Izdvajamo Trebinje

”Ovo je sumrak demokratije” – Opozicija u Trebinju pozvala gradonačelnika da izađe iz zgrade gdje se vrši prebrojavanje glasova!

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine poslala je danas naredbu Gradskoj izbornoj komisiji Trebinje da se po hitnom postupku izvrši prebrojavanje glasova sa 11 glasačkih mjesta. Pripadnici CJB Trebinje su trenutno u zgradi Skupštine grada a ponovno brojanje je prekinuto zbog intervencije kandidata za odbornike koji su prijavili CIK-u uočene nepravilnosti u izvještajima koji su poslati od strane GIK-a. Do prekida ponovnog brojanja je došlo zbog toga što nije u potpunosti ispoštovana naredba CIK-a. U prostorijama Skupštine grada nalazi se i aktuelni gradonačelnik Ćurić koji po zakonu ne bi tu smio biti.

Odbornici su primijetili neprestano cirkulisanje članova GIK-a koji su išli od prostorija gdje se vrši brojanje do kabineta gradonačelnika što je izazvalo sumnju u regularnost cjelokupnog izbornog procesa u Trebinju. Dodatnu sumnju unosi činjenica da je gotovo u cijeloj BiH brojanje završeno dok se u Trebinju dešavaju ovakve stvari.

Po dolasku u zgradu Skupštine kako bi se obavilo ponovno brojanje glasova po naredbi CIK-a, Maja Sorajić, predsjednik Gradske izborne komisije rekla je da se ne smiju otvarati vreće jer nema naredbe CIK-a o istom, a naredba je sticajem okolnosti pronađena unutar zgrade od strane opozicionih kandidata, čime je dokazano da je predsjednik GIK-a morala znati za naredbu.

Ljubiša Krunić, narodni poslanik u NSRS izjavio je za medije da je ovo sumrak demokratije i dokaz da je Trebinje u apsolutnom mraku.

”Ovo je samo nastavak konstantnih nepravilnosti i kršenja zakona tokom cijelog izbornog procesa počevši od dijeljenja paketa dan uoči izbora, kupovine glasova na dan izbora i prisustva Ćurića i Petrovića na izbornim mjestima što je potvrđeno mnogobrojnim fotografijama i video zapisima. Takođe, izbore su obilježili fizički nasrtaji i prijetnje na biračkim mjestima od strane kriminalnih struktura koje su odavno poznate policijskoj upravi Trebinja. Zahtijevamo da gradonačelnik Ćurić momentalno napusti zgradu Skupštine grada ili ćemo u suprotnom pozvati sve građane da zajedno odbranimo izbornu volju građana!” – rekao je za MH Nenad Grković, kandidat za odbornika sa liste Za pravdu i red, koji je na dan izbora fizički napadnut.

Ispred zgrade Skupštine grada Trebinja nalazi se stotinjak ljudi, među kojima su i narodni poslanik Ljubiša Krunić i kandidati za odbornika iz redova opozicije. Broj prisutnih raste iz minuta u minut.

Uskoro se javljamo sa novim vijestima i opširnijim izvještajem.

Igor Svrdlin

10 Shares
10 Shares
Copy link