Početna  /  Otvorena mogućnost saradnje Trebinja i Saragose
Hercegovina Trebinje

Otvorena mogućnost saradnje Trebinja i Saragose

TREBINJE – Predstavnici španske Humanitarne organizacije „Pokret za mir“ (Movimento por la paz, el desarme y la libertad – MPDL), koja je nakon rata pružila nesebičnu pomoć izbjeglicama i raseljenim licima na području hercegovačkih opština, sastali su se danas sa gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem.

Augustin Gavin (u sredini) i Slavko Vučurević (desno) FOTO: Moja Hercegovina
Augustin Gavin (u sredini) i Slavko Vučurević (desno) FOTO: Moja Hercegovina

Direktor MPDL-a u Saragosi Augustin Gavin istakao je da im povratak u Trebinje mnogo znači, jer su ovdje pomagali građanima i ponijeli ih sve u svom srcu.

– Čim se vratimo u Saragosu poslaćemo izvještaj našem novom načelniku kako je bilo u Trebinju i tražićemo da bude veća mogućnost za buduću saradnju između Trebinja i Saragose. Volio bih da se ovaj primjer saradnje između dva grada prenese i na druga mjesta – rekao je Gavin.

Ovom prilikom Vučurević je Gavinu i ostalim predstavnicima MPDL-a uručio zahvalnice za nesebičnu pomoć i saradnju u teškim vremenima i rekao da je spreman da Trebinje i Saragosa uspostave bolje i prisnije odnose koji će služiti na dobrobit njihovih građana i država.

Uručene zahvalnice predstavnicima MPDL-a (FOTO: Moja Hercegovina)
Uručene zahvalnice predstavnicima MPDL-a (FOTO: Moja Hercegovina)

Zahvalnice su danas posthumno dodijeljene i gradonačelniku Saragose Hozeu Ataresu koji je bio inicijator otvaranja kancelarije MPDL-a u Trebinju, zatim direktoru kancelarije UNESCO-a u Saragosi i članu MPDL-a Hesusu Arohu, te Đorđu Buliću i Dragani Poipović, takođe članovima MPDL-a.

Nakon prijema, održana je „Dječija trka mira“ u Španskoj ulici u Trebinju, u kojoj su učestvovali učenici Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“.
Ogranak MPDL-a u Hercegovini djelovao je u periodu od pet godina nakon građanskog rata, pružajući mateirjalnu i finansijsku pomoć najugroženijima, kao i pravnu pomoć u svojoj kancelariji u Trebinju. Posebnu pažnju članovi ove nevladine organizacije posvetili su djeci i omladini tako što su renovirali škole, obezbijeđivali neophodan školski pribor i hranu za djecu na području Hercegovine.

Dječija trka mira u Trebinju (FOTO: Moja Hercegovina)
“Dječija trka mira” u Trebinju (FOTO: Moja Hercegovina)

Jelena Denda

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap